Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ανακοίνωσε μερικά σκληρά λόγια για τις πρόσφατες κρατικές κυβερνοεπιθέσεις και εγκληματικές επιθέσεις ransomware, υποδηλώνοντας ότι εάν οι ΗΠΑ καταλήξουν σε έναν “πραγματικό πόλεμο” θα ήταν λόγω μιας μεγάλης επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Babuk Locker ransomware: Το site της συμμορίας γέμισε porn εικόνες/GIFs

Τα σχόλια του Biden ακολουθούν την επίθεση REVIL ransomware αυτό το μήνα στους πελάτες του παρόχου υπηρεσιών (MSP) του αμερικανικού προμηθευτή λογισμικού Kaseya , που επηρέασε 60 MSP και περίπου 1.500 από τους πελάτες του.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν καταστεί βασικό θέμα συζήτησης στις ομιλίες μεταξύ του Biden και του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την επίθεση στη SolarWinds που επηρέασε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς και εγκληματικές επιθέσεις ransomware στο δίκτυο διανομής καυσίμων Colonial Pipeline και της αγοράς κρέατος JBS.

Απευθυνόμενος στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, είπε ότι ο δρόμος προς τον πόλεμο με μία μεγάλη δύναμη πιθανότατα θα ήταν συνέπεια μιας μεγάλης μελλοντικής επίθεσης στον κυβερνοχώρο εναντίον των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα: SolarWinds hackers: Χρήση iOS zero-day bug για παραβίαση ενημερωμένων iPhone

Ξέρετε, έχουμε δει πώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων ransomware, μπορούν όλο και περισσότερο να προκαλέσουν ζημιά και διαταραχές στον πραγματικό κόσμο

“, δήλωσε ο Biden.

Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και είστε τόσο ενημερωμένοι όσο εγώ, αλλά νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να καταλήξουμε, αν καταλήξουμε σε έναν πόλεμο, έναν πραγματικό πόλεμο με μια μεγάλη δύναμη, ως συνέπεια μιας παραβίασης του κυβερνοχώρου με μεγάλο αντίκτυπο. Και αυξάνονται εκθετικά οι δυνατότητες.

Δείτε επίσης: Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Μείωσε επίσης την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας υπό τον Putin, ο οποίος “έχει ένα πραγματικό πρόβλημα” κάτι που κάνει τον Ρώσο πρόεδρο επικίνδυνο. Ο Biden πρόσθεσε ότι η φερόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης της Ρωσίας που στοχεύει τις εκλογές των ΗΠΑ το 2022 είναι «καθαρή παραβίαση της κυριαρχίας μας».

Ο Biden προειδοποίησε επίσης τον Putin ότι οι κρίσιμες υποδομές πρέπει να είναι «εκτός ορίων» στις συνομιλίες της G7 στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.