Ο Elon Musk ανακοινώνει ότι στις 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Tesla AI Day, μια εκδήλωση για να μοιραστεί την πρόοδο στην ανάπτυξη software και hardware της αυτοκινητοβιομηχανίας που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: Tesla: Το update 2021.24 φέρνει πολλές νέες δυνατότητες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στοχεύει να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση ως πλατφόρμα πρόσληψης για την ομάδα AI της Tesla.

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla ξεκίνησε να πραγματοποιεί εκδηλώσεις, όχι για να παρουσιάσει νέα προϊόντα, αλλά για να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες στις οποίες εργάζεται σε ορισμένους τομείς.

Για παράδειγμα, διοργάνωσε το «Tesla Autonomy Day» το 2019 και το «Tesla Battery Day» πέρυσι.

Δείτε επίσης: Γιατί η Tesla ξαναγράφει τον κώδικα του software της;

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα πραγματοποιήσει μια νέα εκδήλωση με τίτλο “Tesla AI Day”.

Σήμερα, ο Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την εκδήλωση στις 19 Αυγούστου:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος επανέλαβε ότι ο στόχος θα είναι η πρόσληψη ταλέντων AI. Ο Musk πρόσθεσε: «το να πείσεις το καλύτερο ταλέντο AI να ενταχθεί στην Tesla είναι ο μοναδικός στόχος».

Ως εκ τούτου, μπορούμε να περιμένουμε ότι η παρουσίαση δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό και θα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Tesla καθοδηγείται από τον Andrej Karpathy, ο οποίος συχνά κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια AI. Λογικά θα εμφανιστεί στην Tesla AI Day.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει ήδη ένα μεγάλο κατάλογο machine learning, computer vision και ειδικών νευρωνικών δικτύων, αλλά η πρόσληψη είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε αυτούς τους τομείς.

Η Tesla ελπίζει να διαφοροποιηθεί δείχνοντας στα ταλέντα ότι οι συνεισφορές τους μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε πραγματικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε προϊόντα Tesla.

Όσον αφορά το software, η Tesla αναμένεται να κυκλοφορήσει ενημερώσεις σχετικά με την προσπάθειά της να αναπτύξει νευρωνικά δίκτυα για να τροφοδοτήσει το σύστημα όρασης του υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Η Tesla θέτει σε αναμονή τις νέες παραδόσεις του Model S

Από την πλευρά του hardware, η Tesla αναμένεται να δώσει μια ενημέρωση για το πρόγραμμα υπερυπολογιστών της, η οποία πρόκειται να οδηγήσει στον Tesla Dojo, έναν επερχόμενο υπερυπολογιστή βελτιστοποιημένο για εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co