Ο πρώτος SSD για το PS5 (PlayStation 5) επιβεβαιώθηκε και η τιμή του μπορεί να φτάσει τα 950 δολάρια.

Δείτε επίσης: Γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δίσκος SSD του Mac σας;

Μέχρι τώρα, η ικανότητά σας να αποκτήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (SSD) για PS5 περιοριζόταν σχεδόν στο τίποτα. Ευτυχώς, νωρίτερα σήμερα ο πάροχος hardware Seagate επιβεβαίωσε ότι το FireCuda 530 SSD “πληροί όλες τις απαιτήσεις του PS5 SSD.” Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με τις παραλλαγές heatsink του, το Firecuda θα τοποθετηθεί μέσα στη στενή υποδοχή SSD του PS5, αυξάνοντας τον αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας σας κατά 500 GB, 1TB, 2TB ή έως 4TB. Δεδομένου ότι ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης του PS5 λειτουργεί μόνο με 667 GB χρησιμοποιήσιμου χώρου, αυτή είναι μια σημαντική αύξηση, ακόμη και με το μικρότερο drive.

Η Seagate προσφέρει και τρομερή ταχύτητα στον νέο της SSD, υποστηρίζοντας ότι θα μεταφέρει δεδομένα δύο φορές πιο γρήγορα από την προηγούμενη γενιά των drives, φτάνοντας τα 7.300 MB/s. Συνολικά, ισχυρίζεται ότι θα μπορείτε να γράφετε και να διαγράφετε το 70% της χωρητικότητας του δίσκου κάθε μέρα για πέντε χρόνια χωρίς σοβαρή πτώση στην απόδοση, κάτι που είναι τέλειο αν αλλάζετε τακτικά παιχνίδια.

Δείτε επίσης:

PlayStation down: Μεγάλη διακοπή λειτουργίας πλήττει Steam και PSN

Το Firecuda 530 είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, οπότε απλά μένει ένας μήνας. Ωστόσο, θα σας προσγειώσουμε λίγο σε ότι αφορά τις τιμές – ο μικρότερος drive ανέρχεται στα $ 140, με τη μεγαλύτερη επιλογή των 4TB να κοστίζει $ 950. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ το ίδιο το hardware θα είναι διαθέσιμο για αγορά, η Sony δεν έχει ακόμη διαθέσει υποστήριξη SSD στην πλειοψηφία των χρηστών – μια νέα software beta προσθέτει συμβατότητα για τα μέλη του προγράμματος δοκιμών, αλλά δεν υπάρχει λόγος όταν όλοι αλλιώς θα έχετε την ευκαιρία να εγκαταστήσετε λίγο περισσότερο χώρο αποθήκευσης, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα ακόμη πριν μπορέσετε να κάνετε τις δικές σας τροποποιήσεις.

Δείτε επίσης: PlayStation history: Πώς φτάσαμε στο PlayStation 5;

Ενώ αυτός είναι ο πρώτος SSD που λειτουργεί με το PS5, η ίδια η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς καινούργια. Οι επιλογές για SSD του PS4 είναι διαθέσιμες εδώ και λίγο καιρό.

Πηγή πληροφοριών: gamesradar.com