Ένα μέρος του Tesla Megapack στη Βικτώρια της Αυστραλίας, έπιασε φωτιά που ήταν σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid έπιασε φωτιά με τον οδηγό στο τιμόνι

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι προς το παρόν άγνωστα.

Η Tesla έχει πολλές επιτυχίες με το Megapack, ένα μεγάλο σύστημα μπαταριών για έργα αποθήκευσης ενέργειας κοινής ωφέλειας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε ανάπτυξη ρεκόρ αποθήκευσης ενέργειας το τελευταίο τρίμηνο, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο Megapack.

Τα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αυστραλία, όπου το ηλεκτρικό δίκτυο χρειάζεται μεγάλη σταθεροποίηση.

Η περίφημη «Tesla Big Battery» σε συνεργασία με τη Neoen στη Νότια Αυστραλία είχε τεράστια επιτυχία που άλλες πολιτείες προσπαθούν να αναπαράγουν.

Η Neoen απέκτησε νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη ενός γιγαντιαίου συστήματος μπαταριών 300 MW/450 MWh χρησιμοποιώντας το Tesla Megapack στη Βικτώρια.

Η εγκατάσταση των γιγάντιων νέων μπαταριών μόλις ολοκληρώθηκε και το σύστημα υποβαλλόταν σε δοκιμές όταν ένα από τα Megapacks πήρε φωτιά.

Δείτε ακόμα: Εργοστάσιο Fremont: Η γιγαντιαία μηχανή σφράγισης της Tesla έπιασε φωτιά

Υπάρχουν έως 3 MWh κυψέλες μπαταρίας σε ένα μόνο Tesla Megapack και όταν συμβεί ένα θερμικό φαινόμενο όπως αυτό, μια πολύ ισχυρή φωτιά είναι πολύ πιθανή.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι από το Fire Rescue Victoria και το Country Fire Authority ανταποκρίθηκαν στη φωτιά που καίει επί ώρες.

Ο βοηθός επικεφαλής πυροσβεστικής υπηρεσίας της CFA

Ian Beswicke είπε:

«Αν προσπαθήσουμε να τα δροσίσουμε, απλώς παρατείνει τη διαδικασία».

Τα καλά νέα είναι ότι η φωτιά δεν διαδόθηκε στα άλλα Megapacks γύρω της.

Είχαμε αναφέρει στο παρελθόν ότι η Tesla είχε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει πώς μια φωτιά θα μπορούσε να επηρεάσει ένα Powerpack, τον προκάτοχο του Megapack, εν αναμονή ότι θα εγκατασταθούν σε μεγάλα προϊόντα και θα ήταν ζωτικής σημασίας να μην εξαπλωθεί φωτιά μεταξύ των Megapacks.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι οι τοξικοί καπνοί που προέρχονται από το φλεγόμενο Megapack.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί κλείνει τον πρώτο Supercharger σταθμό της στο L.A.;

Οι αρχές εξέδωσαν μια τοξική προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα για το Batesford, το Bell Post Hill, το Lovely Banks, το Moorabool και το βόρειο προάστιο του Geelong λόγω της πυρκαγιάς.

Τόσο η Tesla όσο και η Neoen δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές.