Η Apple ξεκίνησε επίσημα την πώληση του Magic Keyboard με Touch ID ως αυτόνομη μονάδα. Τα πληκτρολόγια νέας γενιάς, είναι διαθέσιμα σε δύο επιλογές και είναι συμβατά με M1 Mac. Εν τω μεταξύ, υπάρχει και μια ανανεωμένη έκδοση χωρίς το Touch ID.

Δείτε επίσης: Apple: Γιατί οι “business users” πρέπει να επιλέξουν Mac

Όπως αποκάλυψε ο Rene Ritchie, ο οποίος το ανακάλυψε, το νέο Magic Keyboard με ενσωματωμένα βιομετρικά στοιχεία, είναι διαθέσιμο τόσο με το numpad όσο και χωρίς.

Το Magic Keyboard με Touch ID κοστίζει 149 $ και το Magic Keyboard με Touch ID και Numeric Keypad για 179 $. Ο ενσωματωμένος αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων διευκολύνει τον έλεγχο ταυτότητας των συνδέσεων, των αγορών Apple Pay και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Τα νέα Magic Keyboards κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά με τα M1 iMac στην εκδήλωση Spring Loaded της Apple, τα οποία ταιριάζουν χρωματικά με τα all-in-one desktop.

Δείτε ακόμα: Ένα μεγαλύτερο High-End iMac ίσως κυκλοφορήσει το επόμενο έτος

Ωστόσο, η Apple δεν προσφέρει τα ίδια χρώματα και για το νέο Magic Keyboard με Touch ID όταν αγοράζεται ξεχωριστά. Τα νέα αυτόνομα πληκτρολόγια διατίθενται μόνο σε ασημί/λευκό χρώμα.

Όμως μαζί με το αυτόνομο Magic Keyboard με Touch ID περιλαμβάνεται επίσης το νέο καλώδιο Lightning to USB-C που είδαμε να φθάνει για πρώτη φορά με τα νέα iMac.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Touch ID αυτών των πληκτρολογίων είναι συμβατό μόνο με M1 Mac, οπότε εκτός του M1 iMac μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τα M1, MacBook Air, Pro και Mac mini.

Δείτε επίσης: Νέο iMac: Ένα πανέμορφο, ισχυρό και ιδανικό PC για το γραφείο

Έτσι, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υπόλοιπο πληκτρολόγιο με Intel Mac ή άλλους υπολογιστές, σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα θα θέλετε να ξοδέψετε λιγότερα και να αγοράσετε την έκδοση που δεν είναι Touch ID.

Το ανανεωμένο Magic Keyboard χωρίς Touch ID διατίθεται στην τιμή των $ 99.