Στο νέο του Power On newsletter, ο Mark Gurman του Bloomberg υποστηρίζει ότι η Apple δεν θα προσθέσει τελικά in-screen Touch ID στο πολυαναμενόμενο iPhone 13, καθώς η μεγάλη τεχνολογική εταιρεία έχει έναν “μακροπρόθεσμο στόχο” να συμπεριλάβει in-screen Face ID σε επόμενα τηλέφωνα.

Δείτε επίσης: Daniel Ives: Το iPhone 13 έρχεται την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Ο Gurman γράφει: “Ενώ η Apple είχε δοκιμάσει το in-screen Touch ID για τα επόμενα κορυφαία iPhone, δεν θα το φέρει φέτος. Πιστεύω ότι η Apple ασχολείται με το Face ID για τα πιο high-end iPhones και ο μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να εφαρμόσει το Face ID στην ίδια την οθόνη“.

Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν φήμες που υποστηρίζουν ότι η Apple θα φέρει το in-screen Touch ID στα νέα κορυφαία τηλέφωνα της και αυτό είχε συμβεί και με το iPhone 13. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Gurman, αυτό δεν θα συμβεί άμεσα ή τουλάχιστον δεν θα συμβεί μέσα στο 2021. Ο Gurman ισχυρίζεται ότι ο κατασκευαστής iPhone σχεδιάζει να κάνει κάτι παρόμοιο, όπως έκανε η Samsung με το Galaxy Z Fold3 in-screen camera sensor.

Το Bloomberg δίνει δύο πιθανούς τρόπους με τους οποίους η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Face ID και το Touch ID στο μέλλον (με βάση τις κινήσεις και τις στρατηγικές της μέχρι τώρα):

  • Τα ακριβότερα μοντέλα θα μπορούσαν να έχουν Face ID ενσωματωμένο στην οθόνη, ενώ τα low-end ίσως έχουν έχουν Face ID στο notch.
  • Τα high-end τηλέφωνα της Apple θα διαθέτουν in-screen Face ID, ενώ τα low-end θα έχουν in-screen Touch ID.

Δείτε επίσης: Gurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad μέσα στα επόμενα χρόνια

Αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, τότε φαίνεται πως η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για το Face ID, ενώ θα μπορούσε να προσθέσει Touch ID στην οθόνη για τα χαμηλότερης ποιότητας iPhone.

Δείτε επίσης: iPhone 13 χαρακτηριστικά: Always-On display όπως το Apple Watch;

Όπως και να έχει, έχει μείνει λίγος καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει το iPhone 13 και τότε θα δούμε όλα του τα χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες. Οι πιο πρόσφατες λένε ότι η Apple θα διαθέτει μικρότερο notch, refresh rate 120Hz, χώρο αποθήκευσης έως 1TB στα μοντέλα Pro, ταχύτερο A15 chip, καθώς και νέους αισθητήρες κάμερας.

Η Apple είναι πιθανό να παρουσιάσει τέσσερα νέα iPhone σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα.

Πηγή: 9to5mac