Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) πρότεινε πρόστιμο 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο άτομα “δεξιάς ιδεολογίας”, που είναι γνωστά για την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας. Πρόκειται για τους Jacob Wohl και Jack Burkman, για τους οποίους η FCC προτείνει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει προτείνει μέχρι σήμερα για την πραγματοποίηση robocalls χωρίς την άδεια του χρήστη. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρόστιμο πρέπει να επιβληθεί στους δύο άντρες για τη διεξαγωγή 1.141 robocalls σχετικών με τις εκλογές.

Jacob Wohl, Jack Burkman: Θα πληρώσουν πρόστιμο για robocalls;

Η ποινή, η οποία δεν είναι οριστική, είναι η μεγαλύτερη που έχει προτείνει η FCC για τη συγκεκριμένη παράβαση. Ωστόσο, η Επιτροπή έχει επιβάλει πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα για “spoofing” robocalls, όπου φαίνεται ότι η κλήση προέρχεται από διαφορετικό αριθμό.

Δείτε επίσης: T-Mobile, AT&T, Verizon: Τί μέτρα λαμβάνουν για να μειώσουν τα robocalls;

Ο Wohl και ο Burkman θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν.

Ο Jacob Wohl αρνήθηκε να πει αν τα robocalls για τα οποία κατηγορείται, προέρχονταν από αυτόν.

Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Biden είναι απελπισμένη να αποσπάσει την προσοχή από το πλήρες φιάσκο της στο Αφγανιστάν και την ψυχική κατάσταση του Joe, αλλά δεν θα αποθαρρυνθούμε“, είπε.

Από την άλλη, ο Jack Burkman χαρακτήρισε το πρόστιμο της FCC “τυραννία και τρέλα“.

Η FCC είπε ότι ο Jacob Wohl και ο Jack Burkman αναγνωρίστηκαν στις κλήσεις και η ταυτότητα καλούντος έδειξε τον αριθμό του Burkman.

Δείτε επίσης: Amazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί στον ύπνο σας

Οι δυο τους κατηγορήθηκαν πέρυσι

για εγκλήματα στο Μίσιγκαν, για εκφοβισμό ψηφοφόρων με robocalls που διέδιδαν ανακριβή μηνύματα σχετικά με την ψηφοφορία.

Ομοίως, η έρευνα της FCC διαπίστωσε ότι τα μηνύματα robocall που εστάλησαν στις 26 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου 2020, έλεγαν ότι το “voting by mail” θα σήμαινε ότι οι προσωπικές πληροφορίες των ψηφοφόρων θα έμπαιναν σε μια δημόσια βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιούνταν από τα αστυνομικά τμήματα για τον εντοπισμό παλαιών ενταλμάτων και από χρηματοοικονομικές εταιρείες για την είσπραξη οφειλών.

Η εξάπλωση λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους του συγκεκριμένου είδους ψηφοφορίας ήταν μια κοινή μορφή παραπληροφόρησης πριν από τις εκλογές του 2020, καθώς πολλοί πολίτες σχεδίαζαν να ψηφίσουν με αυτό τον τρόπο λόγω των ανησυχιών και των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, τα παραπλανητικά tweets του πρώην προέδρου Donald Trump σχετικά με τη συγκεκριμένη πρακτική, ήταν οι πρώτες από τις αναρτήσεις του που έλαβαν warningαπό το Twitter τον Μάιο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Μηνύει Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Τα robocalls ήταν μια αξιοσημείωτη πηγή παραπληροφόρησης πριν από τις προεδρικές εκλογές, μαζί με μηνύματα κειμένου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και πηγές παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: The Washington Post