Σύμφωνα με μια έκθεση της DigiTimes, η Apple σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή της επερχόμενης σειράς iPhone 13 προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος παραγωγής chip από τον κορυφαίο προμηθευτή chip TSMC.

Η έκθεση αναφέρει ότι η TSMC θέλει να αυξήσει το κόστος παραγωγής chip, και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολλούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Apple. Λέγεται ότι η TSMC θα αυξήσει το κόστος έως και 20% για τις προηγμένες τεχνολογίες της. Οι νέες αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022.

Δείτε επίσης: Gurman: Το iPhone 13 μάλλον δεν θα έρθει με in-screen Touch ID

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η TSMC ειδοποιεί ήδη τους πελάτες για αυξήσεις τιμών έως και 20%. Οι προσαρμογές των τιμών θα αφορούν επίσης τις παραγγελίες που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο.

Η Apple, ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC, θα αυξήσει πιθανότατα τις τιμές των προϊόντων της λόγω αυτής της κατάστασης.

Για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος, λέγεται ότι η Apple θα αυξήσει την τιμή της επερχόμενης σειράς iPhone 13.

Αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν συνήθως αλυσιδωτά, επηρεάζοντας τις τιμές και των τελικών προϊόντων.

Δείτε επίσης: Daniel Ives: Το iPhone 13 έρχεται την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Η Apple είναι πιθανό να ορίσει υψηλότερες τιμές, από αυτές που είχε προγραμματίσει, τόσο για το iPhone 13 όσο και για άλλες σειρές προϊόντων. Πολλές εταιρείες τεχνολογικών προϊόντων, που αύξησαν τις τιμές τους μέσα στο 2021, συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να μετριάσουν τον αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους στην κερδοφορία τους.

Δείτε επίσης: Το iPhοne 13 μάλλον θα διαθέτει αντάπτορα γρήγορης φόρτισης 25W

Πολλοί χρήστες περιμένουν με ανυπομονησία το νέο iPhone 13, αφού η Apple έχει υποσχεθεί ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων features σχεδιασμένων για επαγγελματίες που ασχολούνται με τη φωτογραφία και το video. Στα high-end μοντέλα της επερχόμενης σειράς, η Apple ενδέχεται να φέρει υποστήριξη για ProRes για video και portrait mode videos. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χαρακτηριστικά ως δικαιολογία για να αυξήσει την τιμή των iPhone 13.

Η Apple αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στο Σεπτέμβριο ένα ψηφιακό event για την ανακοίνωση του iPhone 13 και του Apple Watch Series 7.

Πηγή: macrumors