Μία νέα παραλλαγή του Covid που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική, μπορεί να έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Δείτε επίσης: Το spam-φίλτρο του Facebook μπλόκαρε posts για τον COVID-19

Η παραλλαγή Covid C.1.2, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο, εντοπίστηκε τον Αύγουστο σε έξι από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, καθώς και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μαυρίκιο, την Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Οι μεταλλάξεις «σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα» και αυξημένη ικανότητα αποφυγής αντισωμάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από ομάδες της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της KwaZulu-Natal Research Innovation και του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νοσημάτων.

Ένα νέο κέντρο ερευνών που ειδικεύεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των εμβολίων του κορονοϊού Pfizer και Moderna, έχει ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε ακόμα: Εντοπίστηκαν ξανά κρούσματα Covid-19 στην Γουχάν – Τεστ σε όλους

Όσοι εργάζονται στο κέντρο, στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία για να βοηθήσουν στην προστασία του κόσμου από μελλοντικές πανδημίες και μολυσματικές ασθένειες.

Η νέα εγκατάσταση θα επεκτείνει τη χωρητικότητά της σε μια υπάρχουσα τοποθεσία στο Ντάρλινγκτον και αναμένεται να είναι έτοιμη τον Νοέμβριο, με μαθήματα εκπαίδευσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων τεχνικών και επιστημόνων από τον Ιανουάριο.

Τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και τα Moderna χρησιμοποιούν mRNA (αγγελιοφόρο RNA) τα οποία φέρουν οδηγίες που λένε στο σώμα να παράγει ένα συγκεκριμένο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση ασθενειών.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Ψάχνει influencers για να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν

Εκτός από τον κορονοϊό, μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του HIV, του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, δήλωσαν επιστήμονες που συμμετέχουν στο νέο κέντρο.

Η Dr Lucy Foley, διευθύντρια Biologics στο CPI περιέγραψε τη χρήση του RNA ως «πολύ πιο προσεγμένο τρόπο» για τη θεραπεία των ασθενειών. Τα προϊόντα αυτά θεωρούνται πολύ πιο γρήγορα στην κατασκευή και θα μπορούσαν να προσφέρουν έναν πιο ελπιδοφόρο τρόπο για τη θεραπεία ασθενειών στο μέλλον, εάν το κόστος των αγαθών μπορέσει να μειωθεί, πρόσθεσε.