Νέα Ζηλανδία: Το ταχυδρομείο και μεγάλες τράπεζες της χώρας αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω DDoS επίθεσης.

Τα websites πολλών ταχυδρομικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Νέα Ζηλανδία βρέθηκαν εκτός σύνδεσης για λίγη ώρα σήμερα, με τους ειδικούς να λένε ότι αντιμετωπίζουν μια κυβερνοεπίθεση. Ειδικοί ασφαλείας του Computer Emergency Response Team (Cert) της χώρας μίλησαν για μια επίθεση DDoS (distributed denial of service), η οποία φαίνεται να στόχευσε διάφορους οργανισμούς της Νέας Ζηλανδίας.

Δείτε επίσης: Οι servers του REvil ransomware “ξαναεπιστρέφουν” μυστηριωδώς

Το Cert ανέφερε στο site του ότι παρακολουθούσε την κατάσταση και συνεργάστηκε με τους οργανισμούς που επηρεάστηκαν, για να βοηθήσει όσο μπορoύσε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μερικά από τα sites που επηρεάστηκαν από την DDoS επίθεση, περιλάμβαναν το site της Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) και της ταχυδρομικής υπηρεσίας NZ Post.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η ANZ είπε στους πελάτες ότι μερικοί από αυτούς δεν θα είχαν πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η τεχνική μας ομάδα εργάζεται σκληρά για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει αυτό“, ανέφερε η ανάρτηση.

Δείτε επίσης: Hackers συνδυάζουν ransomware και DDoS επιθέσεις για να στοχεύσουν θύματα

Από την άλλη μεριά, η NZ Post ανέφερε ότι τα ζητήματα στο site της οφείλονταν σε πρόβλημα σε έναν από τους third-party προμηθευτές της.

Νέα Ζηλανδία DDoS: Πολίτες παραπονιούνται για προβλήματα σε τράπεζες και ταχυδρομείο

Αρκετοί ήταν και οι πελάτες που ανέφεραν τα προβλήματα στα social media. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες ανέφεραν αδυναμία σύνδεσης στο site της Kiwibank, που ανήκει εν μέρει στην NZ Post.

Η Kiwibank ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες σε ανάρτησή της στο Twitter και είπε ότι εργάζεται για να διορθώσει το πρόβλημα στην εφαρμογή της, το Internet banking, το phone banking και το website.

Στις επιθέσεις DDoS, οι servers οργανισμών κατακλύζονται από άπειρα requests που στέλνουν οι επιτιθέμενοι με σκοπό να υπερφορτώσουν το σύστημα και να διαταράξουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των θυμάτων.

Δείτε επίσης: Google: Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αποτρέψει DDoS επιθέσεις

Τον Ιανουάριο, μια κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε σοβαρή παραβίαση δεδομένων στην κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, ενώ το Μάιο, νοσοκομεία της χώρας βρέθηκαν στο στόχαστρο hacking ομάδας.

Πηγή: The Straits Times