Σύμφωνα  με την Amazon Web Services, περισσότερες από 130.000 κακόβουλες διευθύνσεις IP αποκλείστηκαν για να διασφαλιστεί ότι δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις ή διακοπές λειτουργίας κατά τη διάρκεια της απογραφής 2021.

Δείτε επίσης: Κακόβουλες εφαρμογές του Google Play τοποθετούν Trojan σε συσκευές

Σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο διευθυντής τεχνολογίας και μετασχηματισμού της AWS Oceania, Simon Elisha εξήγησε ότι η Amazon Web Services, μαζί με την PwC Australia και το Australian Bureau of Statistics (ABS), πραγματοποίησαν “εκτεταμένες δοκιμές DDoS” πριν από την απογραφή για το 2021, ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα τα δεδομένα θα είναι ασφαλή, έτσι ώστε κάθε έντυπο απογραφής να έχει επικυρωθεί πριν περάσει στο περιβάλλον επεξεργασίας ABS.

«Όλες οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν στην ψηφιακή υπηρεσία απογραφής 2021 αποθηκεύτηκαν με ασφάλεια στην τοποθεσία AWS Sydney. Ήταν επίσης κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες ήταν κατακερματισμένες και δεν μπορούσαν να διαβαστούν χωρίς τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, τα οποία ελέγχονταν αποκλειστικά από το ABS».

Δείτε ακόμα: Amazon: Χαλαρώνει κι άλλο τους ελέγχους υπαλλήλων για χρήση κάνναβης

Η PwC Australia υπέγραψε συμβόλαιο για τη δημιουργία της απογραφής 2021 στο cloud AWS για να αποφύγει κάθε ενοχλητική επανάληψη αυτού που συνέβη κατά την απογραφή 2016, όταν το ABS υπέστη μια σειρά από μικρές επιθέσεις DDoS, υπέστη βλάβη δρομολογητή hardware και δέχθηκε ψευδώς θετική αναφορά δεδομένων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο ιστότοπος της απογραφής και οι πολίτες να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικτυακές υποβολές τους.

Άλλες δοκιμές που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία περιλάμβαναν τη διασφάλιση ότι θα μπορούσε να ικανοποιήσει την ακραία ζήτηση των χρηστών, περισσότερες από 2.000 φορές από τον αναμενόμενο μέγιστο φόρτο εργασίας, είπε ο Elisha. Είπε ότι αυτό επέτρεψε στην πλατφόρμα να διαχειριστεί τα 2,5 εκατομμύρια άτομα που υπέβαλαν τα έντυπά τους την ημέρα της απογραφής 2021, ακόμη και την ώρα αιχμής στο διαδίκτυο στις 8:06 μ.μ., όταν περίπου 142 ηλεκτρονικές υποβολές λαμβάνονταν ανά δευτερόλεπτο και υπήρχαν 249 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο.

Δείτε επίσης: Amazon: Δίνει αυτοκίνητο ή 100.000 δολάρια σε εργαζόμενους που εμβολιάζονται

Ο Elisha δήλωσε επίσης ότι με την κατασκευή ενός κέντρου επαφών με cloud για το ABS, έσωσε πάνω από 394.000 άτομα από το να καλέσουν το κέντρο επαφής της απογραφής για να ζητήσουν μια έντυπη φόρμα. Αντ ‘αυτού, στα άτομα που κάλεσαν ζητήθηκε από έναν αυτοματοποιημένο αντιπρόσωπο να εισαγάγει στοιχεία όπως τον αριθμό απογραφής τους και τον ταχυδρομικό τους κωδικό για επαλήθευση.

«Η Census Digital Service πέτυχε υψηλά επίπεδα ασφάλειας, αξιοπιστίας και κλίμακας χάρη στην αρχιτεκτονική χωρίς διακομιστή που βασίστηκε η AWS. Το πιο σημαντικό όφελος από τη συνεργασία με την AWS είναι ότι το ABS δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη δημιουργία και τη λειτουργία της υποκείμενης υποδομής και το ABS μπορεί να επικεντρωθεί στην παροχή μιας απλής και εύκολης εμπειρίας για τους κατοίκους της Αυστραλίας», δήλωσε ο Steve Hamilton, CIO του ABS.