Το Halloween είναι μόλις ένα μήνα μακριά και ένα remake εικονικής πραγματικότητας για το παιχνίδι Resident Evil 4 είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Η τελευταία έκδοση του Resident Evil 4 θα φτάσει αποκλειστικά στο Oculus Quest 2 στις 21 Οκτωβρίου στις 10:00 ET.

Δείτε επίσης: Το Oculus Quest 2 υποδέχεται το νέο Resident Evil 4 VR

Η δημιουργός εταιρεία Capcom, ανακοίνωσε το ριμέικ τον Απρίλιο, ωστόσο δεν είχε δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με την κυκλοφορία του στο ευρύ κοινό. Το κλασικό παιχνίδι της Gamecube, έχει επαναληφθεί για την VR εκδοχή από την Oculus Studios και την Armature Studio.

Το βιντεοπαιχνίδι θα σας δώσει τη δυνατότητα να ελέγχετε τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, τον Leon, από σκοπιά πρώτου προσώπου αντί να βλέπετε πάνω από τον ώμο του. Διάφορες πτυχές, όπως η μάχη και η διαχείριση αποθεμάτων, επεξεργάστηκαν για να επωφεληθούν τα μέγιστα από την τεχνολογία VR.

Δείτε ακόμα: Πώς να τραβήξετε ένα screenshot μέσω του Oculus Quest

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές κινήσεις για να πιάσετε και να χρησιμοποιήσετε όπλα και αντικείμενα. Αντί να μεταβείτε σε ένα μενού για ανταλλαγή όπλων, μπορείτε να πάρετε ένα διαφορετικό απευθείας από τη θήκη σας. Το αν παίζετε όρθιοι ή καθισμένοι εξαρτάται από εσάς, καθώς υπάρχει υποστήριξη για τηλεμεταφορά και κίνηση σε κλίμακα δωματίου, αν και θα χρησιμοποιήσετε κυρίως το αναλογικό ραβδί για πλοήγηση.

Δείτε επίσης: Facebook Oculus: Δεν γίνονται ban όσοι χρησιμοποιούν πολλά headsets

Έχουμε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μερικές από τις αλλαγές που γίνονται στο παιχνίδι για να προσαρμοστεί στο VR, σύμφωνα με την Oculus:

Θα συνεχίσετε να κινείστε χρησιμοποιώντας το αναλογικό ραβδί, αλλά η Armature έχει προσθέσει μια πλήρη εξέδρα στο πάνω μέρος του χαρακτήρα του Leon, για να συνδυάσει την κίνησή του με τη διαδραστικότητα με τα δύο χέρια, που επιτυγχάνεται με τα χειριστήρια αφής. Όπλα και αντικείμενα έχουν επανασχεδιαστεί ως φυσικά αντικείμενα, ώστε να μπορείτε να τα παραλάβετε και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους.