Το YouTube πρόκειται να αφαιρέσει βίντεο που διαδίδουν παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια, καθώς εντείνει την καταστολή του επιβλαβούς περιεχομένου που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Δείτε επίσης: Android χρήστες χωρίς πρόσβαση σε Google Maps, YouTube και Gmail από σήμερα

Δείτε επίσης: Το YouTube δοκιμάζει την λήψη των βίντεο σε υπολογιστές

Ο ιστότοπος video streaming, θα καταργήσει περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι οποιοδήποτε εγκεκριμένο εμβόλιο είναι επικίνδυνο και προκαλεί χρόνια θέματα στην υγεία. Σύμφωνα με προηγούμενες οδηγίες, η πλατφόρμα υποβιβάζει -ουσιαστικά αποκρύπτει- βίντεο που διαδίδουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια του Covid-19 ή προωθούν τον δισταγμό για τα εμβόλια.

Πέρυσι, το YouTube εφάρμοσε την απαγόρευση των βίντεο παραπληροφόρησης για το εμβόλιο Covid-19, γεγονός που οδήγησε στην κατάργηση 130.000 βίντεο. Το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, έχει αφαιρέσει συνολικά 1 εκατομμύριο βίντεο για τη διασπορά γενικών παραπληροφοριών για τον Covid-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία

.

Ο Matt Halprin, ο παγκόσμιος επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο YouTube, είπε ότι η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια είναι παγκόσμιο πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YοuTube για λογοκρισία

Ο Halprin είπε ότι η απαγόρευση θα εφαρμοστεί, για παράδειγμα, σε περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν καρκίνο, υπογονιμότητα ή περιέχουν μικροτσίπ. Η κίνηση του YouTube ακολουθεί την απόφαση του Facebook πέρυσι να αφαιρέσει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 μόλις αυτοί καταρρίφθηκαν από ειδικούς δημόσιας υγείας.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com