Οι μηχανές και τα ποδήλατα αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους, κυρίως λόγω της αίσθησης ελευθερίας που δίνουν στον οδηγό. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι σε περίπτωση ατυχήματος, αφήνουν τον οδηγό πολύ πιο εκτεθειμένο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο. Ακόμη και ο πιο έμπειρος αναβάτης κινδυνεύει όσο είναι στο δρόμο. Αν κάποιος δεν μπορεί να αντισταθεί στο πάθος του για τις μηχανές, θα πρέπει να λάβει κάποια προστατευτικά μέτρα. Το κράνος και ο εξοπλισμός ενός οδηγού μηχανής ή ποδηλάτου είναι απαραίτητα. Αλλά χρήσιμη μπορεί να φανεί και η τεχνολογία. Αυτή ήταν που έσωσε και ένα 24χρονο οδηγό στη Σιγκαπούρη, ο οποίος φορούσε Apple Watch.

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Series 6

Το Apple Watch Series 4 (και οι νεότερες εκδόσεις) περιλαμβάνει μια δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης, που μπορεί να ειδοποιήσει μια επαφή έκτακτης ανάγκης και τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί μετά την ανίχνευση της πτώσης. Το ρολόι δίνει ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθεί ο χρήστης στο fall alert. Εάν ο χρήστης έχει χάσει τις αισθήσεις του ή δεν είναι σε θέση να απορρίψει την ειδοποίηση, τότε το Apple Watch ζητά βοήθεια.

Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Muhammad Fitri, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μετά από σύγκρουση με ένα φορτηγό, ενώ οδηγούσε. Το ατύχημα συνέβη στις 25 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Άνδρας έπεσε σε παγωμένο ποτάμι – το Apple Watch του τον έσωσε

Το Apple Watch του Fitri είχε ενεργοποιημένη τη δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης και αφού δεν είδε ανταπόκριση από τον οδηγό, έστειλε μια ειδοποίηση Hard Fall SOS στη φίλη του, ενημερώνοντάς τη για το περιστατικό, ενώ παράλληλα έδωσε την τοποθεσία του. Το Apple Watch επικοινώνησε επίσης αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες έστειλαν ασθενοφόρο στο σημείο της σύγκρουσης.

Ουσιαστικά, το έξυπνο ρολόι του Fitri ενεργοποίησε αμέσως τη λειτουργία διάσωσης. Το κινητό τηλέφωνο που ήταν συνδεδεμένο με το ρολόι κάλεσε αυτόματα ασθενοφόρο στο σημείο.

Δείτε επίσης: Apple: Το Apple Watch σας μπορεί να μην ξεκλειδώνει το iPhone 13

Όπως βλέπουμε, το Apple Watch μπόρεσε να σώσει τη ζωή αυτού του νεαρού οδηγού. Δεδομένου ότι ο Fitri έπεσε αναίσθητος και ότι ο οδηγός του φορτηγού έφυγε από το σημείο σύγκρουσης, δεν ξέρουμε αν θα ερχόταν βοήθεια άμεσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ένα Apple Watch έσωσε τη ζωή του κατόχου του.

Πηγή: 9to5mac