Το iOS 15 κυκλοφόρησε στο κοινό πριν από λιγότερο από ένα μήνα και ορισμένες καταγγελίες από χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Είναι σύνηθες για νέες μεγάλες κυκλοφορίες λογισμικού να έχουν κάποια σφάλματα, ακόμη και μετά από μήνες δοκιμών beta. Ωστόσο, τα μεγάλα σφάλματα συνήθως δεν φτάνουν στα δημόσια builds. Δυστυχώς, ένα κρίσιμο σφάλμα έχει ανακαλυφθεί στο iOS 15. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι οι backed-up φωτογραφίες iCloud διαγράφονται εξαιτίας αυτού του σφάλματος.

Δείτε επίσης: iOS 15: Τα Apple Maps αποκτούν τρισδιάστατα (3D) γραφικά

Σύμφωνα με το MacRumors, με τη διαγραφή ενός thread από την εφαρμογή Messages και τη δημιουργία ενός iCloud backup στη συνέχεια, όλες οι φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί από το διαγραμμένο thread αφαιρούνται από τις βιβλιοθήκες φωτογραφιών των χρηστών. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι εικόνες είχαν αρχικά γίνει backed up στο iCloud. Το σφάλμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία επειδή θα μπορούσε να διαγράψει οριστικά ορισμένες φωτογραφίες των ανθρώπων χωρίς καν να το παρατηρήσουν.

Για να εμφανιστεί αυτό το σφάλμα, το MacRumors αναφέρει τα ακόλουθα βήματα:

  • Αποθηκεύστε μια φωτογραφία από μια συνομιλία Messages στο Camera Roll.
  • Ελέγξτε για να δείτε ότι η φωτογραφία έχει αποθηκευτεί.
  • Διαγράψτε τη συνομιλία Messages από την οποία προήλθε η φωτογραφία. Η φωτογραφία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε αυτό το σημείο.
  • Εκτελέστε ένα iCloud‌ Backup και η φωτογραφία εξαφανίζεται.

Δείτε επίσης: iOS 15 bug: Δεν λειτουργεί ο ήχος στα Instagram Stories

Έτσι, κάθε μέσος χρήστης που διαγράφει Messages threads μπορεί να καταλήξει να χάσει φωτογραφίες που του έχουν κοινοποιηθεί.

Δείτε επίσης: iOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε το νέο OS – Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple δεν έχει επιδιορθώσει αυτό το σφάλμα στο iOS 15.1 beta 2. Μερικοί χρήστες δήλωσαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει στην έκδοση beta. Πιθανότατα η Apple θα το διορθώσει σε μια μελλοντική έκδοση beta του iOS 15.1 και ενδέχεται να συμπεριλάβει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα σε μια πιθανή ενημέρωση του iOS 15.0.1 για να την δημοσιεύσει το συντομότερο δυνατό. Το iΟS 15.1 μπορεί να απέχει εβδομάδες από τη δημόσια κυκλοφορία και ένα σφάλμα όπως αυτό απαιτεί άμεση προσοχή.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com