Η Subaru έδειξε το πρώτο βίντεο του πρώτου της EV, το 4×4 Solterra crossover, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για μια ελαφρώς επεξεργασμένη έκδοση του επερχόμενου bZ4X EV της Toyota, σύμφωνα με το Autoblog. Και τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ο καρπός της συνεργασίας της Toyota και της Subaru στην πλατφόρμα e-TNGA σχεδιασμένη για πολλαπλά EV, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019.

Δείτε επίσης: Lucid Air: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Τα σχεδιαστικά στοιχεία που φαίνονται στο βίντεο teaser, ιδιαίτερα η περίεργη διπλή αεροτομή οροφής, είναι παρόμοια με αυτά του επερχόμενου bZ4X της Toyota (το “bZ” σημαίνει “πέρα από το μηδέν”). Το πλευρικό προφίλ σε μια μακρύτερη λήψη μοιάζει επίσης πανομοιότυπο, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε γιατί η Subaru δεν το αποκαλύπτει πλήρως για να τελειώνει με αυτό.

Έδειξε επίσης μια αμυδρή εικόνα του εσωτερικού, με το κεντρικό στοιχείο να είναι μια γιγάντια οθόνη τοποθετημένη στην μέση. Και πάλι, αυτό μοιάζει πολύ παρόμοιο με αυτό που μας έδειξε η Toyota με το δικό της EV crossover, αν και το Autoblog επεσήμανε ότι η Subaru φαίνεται να έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά κάτω από το περιστροφικό κουμπί. Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά είναι τα ενισχυμένα καθίσματα της Subaru που θα μπορούσαν να επιτρέψουν πιο σπορ δραστηριότητες 4×4.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Αποκαλύπτει το εντυπωσιακό ηλεκτρικό EQE sedan

Άλλες βασικές λεπτομέρειες, όπως η τιμή και η χωρητικότητα της μπαταρίας, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, η τιμή θα μπορούσε να κυμαίνεται από τα 30,000 δολάρια έως 40,000. Όπως και το αυτοκίνητο της Toyota, πρόκειται να φτάσει στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές το επόμενο καλοκαίρι.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com