Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί ταχείας φόρτισης που μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί για να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, αλλά ο νέος σταθμός EV της ABB (Terra 360) υπόσχεται να γίνει ο ταχύτερος σταθμός φόρτισης EV στον κόσμο, με μέγιστη ισχύ 360 kW. Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, ο νέος σταθμός ταχείας φόρτισης EV θα επιτρέπει σε κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει full μπαταρία σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχύτεροι Supercharger σταθμοί της Tesla προσφέρουν ισχύ φόρτισης 250 kW αν και ο Elon Musk είχε πει λίγο καιρό πριν ότι η ισχύς θα αυξηθεί στα 300 kW.

Δείτε επίσης: Tesla: Επεκτείνει το Supercharger δίκτυο για να εξυπηρετεί οχήματα και άλλων εταιρειών

Η ABB ανακοίνωσε τα νέα σχετικά με τον επερχόμενο σταθμό φόρτισης την Πέμπτη. Με το όνομα Terra 360, ο ταχύτερος σταθμός φόρτισης EV της ABB θα μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Ακόμα κι αν ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος δεν έχει στη διάθεση του 15 λεπτά για πλήρη φόρτιση, η εταιρεία υπόσχεται αυτονομία 62 μιλίων σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Δείτε επίσης:

Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Ένα σύστημα φωτισμού καθοδηγεί τους χρήστες και δείχνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και τον εκτιμώμενο χρόνο πριν από τη λήξη της περιόδου φόρτισης. Η σουηδική εταιρεία έχει σχεδιάσει το σταθμό και όλο το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικά όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Η ABB ελπίζει ότι θα μπορεί να βοηθήσει τους χειριστές ενός στόλου οχημάτων και τις εταιρείες logistics να φορτίσουν, γρήγορα, φορτηγά και άλλα οχήματα. Επιπλέον, αναπηρικά αμαξίδια θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο νέο σταθμό φόρτιση EV.

Δείτε επίσης: Addison Lee Λονδίνο: Στόχος να γίνουν όλα τα ταξί ηλεκτρικά έως το 2023

Σύμφωνα με την ABB ο πρώτος σταθμός φόρτισης EV θα ανοίξει στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το επόμενο έτος, η εταιρεία θα επεκτείνει τον εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Πηγή: CNET