Η Tesla επεκτείνει την αγωγή της εναντίον της Rivian κατηγορώντας τη ότι κλέβει εμπορικά μυστικά σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

Η Tesla, η οποία έχει ήδη κάνει μήνυση στη Rivian και σε πρώην υπαλλήλους της που έχουν προσληφθεί από την startup ηλεκτρικών φορτηγών, επεκτείνει τη μήνυσή της κατά της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

Η εταιρεία του Elon Musk ισχυρίζεται ότι η Rivian κλέβει τα «εμπορικά μυστικά» της Tesla σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

Η Rivian είναι μια εταιρεία που έχει κάνει δυναμική είσοδο στη βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων. Η επιτυχία της μπορεί να οφείλεται σε ένα βαθμό στο ότι ακολουθεί τα βήματα της Tesla και κάνει παρόμοιες κινήσεις.

Για παράδειγμα, η Tesla ανέπτυξε το δικό της δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης, το δίκτυο Supercharger.

Η Rivian ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του δικού της δικτύου γρήγορης φόρτισης, το οποίο θα επιτρέψει στους κατόχους των οχημάτων της να βασίζονται λιγότερο σε third-party δημόσιους σταθμούς.

Επιπλέον, η Tesla επέλεξε να αναπτύξει το δικό της εταιρικό δίκτυο καταστημάτων και κέντρων εξυπηρέτησης, καθώς και να χρησιμοποιήσει “mobile technicians”.

Νωρίτερα φέτος, η Rivian ανακοίνωσε σχεδόν το ίδιο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Tesla: Μηνύει πρώην πελάτες για δυσφήμιση

Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Tesla και πιθανότατα μπορούν να βοηθήσουν και τη Rivian. Ωστόσο, φαίνεται πως η Tesla έχει αρχίσει να πιστεύει ότι η Rivian δεν ακολουθεί απλά τα βήματά της, αλλά κλέβει εμπορικά μυστικά της.

Πέρυσι, η εταιρεία του Elon Musk κατέθεσε μήνυση κατά της Rivian υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla, προσλαμβάνοντας πρώην υπαλλήλους της και ενθαρρύνοντάς τους να φέρουν έγγραφα της Tesla.

Η Rivian αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: Tesla: Μήνυση από αστυνομικούς για ατύχημα που προκλήθηκε από Model X με Autopilot

Τη στιγμή που η Tesla κατέθεσε την αγωγή, δεν ήταν σαφές ποια ακριβώς εμπορικά μυστικά είχε υποτίθεται κλέψει η Rivian. Ωστόσο, η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίστηκε ότι οι πρώην υπάλληλοί της είχαν στην κατοχή τους “έγγραφα που περιείχαν πολύ σημαντικά εμπορικά μυστικά και εμπιστευτικά μηχανολογικά δεδομένα” όταν πήγαν να εργαστούν στη Rivian.

Η Tesla έχει τώρα επεκτείνει την αγωγή της και αναφέρει πιο συγκριμένα στοιχεία για την κλοπή εμπορικών μυστικών. Η εταιρεία λέει τώρα ότι η Rivian “κλέβει την βασική τεχνολογία για τις μπαταρίες επόμενης γενιάς”.

Η Tesla αποφάσισε να επεκτείνει την αγωγή της σε μια περίοδο που η Rivian ετοιμάζει τις πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού pickup truck R1T.

Πηγή: Electrek