«Μην το διορθώσετε αν δεν έχει χαλάσει». Αυτό υποθέτουμε ότι σκεφτόταν ο Frans Bos τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς συνέχιζε να χρησιμοποιεί το Atari ST του για να τρέξει ένα σύστημα κρατήσεων για την οικογενειακή κατασκήνωση.

Αν και η θήκη του έχει κιτρινίσει λίγο, το αξιόπιστο παλιό μηχάνημα εξακολουθεί να λειτουργεί 24/7 από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, όπως έκανε κάθε χρόνο από το 1985. Στο βίντεο παρουσιάζεται ο υπολογιστής και το προσαρμοσμένο σύστημα κρατήσεων κατασκήνωσης.

Δείτε Ακόμα: iPhone evolution – Πώς φτάσαμε στο νέο iPhone 13

Άνδρας χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα Atari ST από το 1985

Για την ακρίβεια, το hackaday.com εξετάζει ένα Atari 1040STF, το οποίο λειτουργεί με επεξεργαστή 68000 και διαθέτει ένα πλήρες megabyte μνήμης RAM. Στην πραγματικότητα ήταν ένα από τα πρώτα προσιτά μηχανήματα με τόση μνήμη. Η έξοδος γίνεται μέσω μιας μονόχρωμης οθόνης, η οποία είναι μικρή σε σύγκριση με το σύγχρονο TFT που βρίσκεται δίπλα της, αλλά ήταν προφανώς πολύ καλύτερη από την οθόνη που περιείχε ένα τυπικό μηχάνημα DOS την εποχή εκείνη.

Δείτε Ακόμα: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από 250 ευρώ στο Dark Web

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο λογισμικό διαχείρισης κατασκηνώσεων όταν αγόρασε τον υπολογιστή, ο Φρανς έγραψε το δικό του, συμπληρωμένο με έναν γραφικό χάρτη που δείχνει τη θέση κάθε κάμπινγκ. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν, να τροποποιηθούν και να εκτυπωθούν με λίγα μόνο πλήκτρα. Η μόνη παραχώρηση στον σύγχρονο κόσμο είναι η προσθήκη μονάδας USB. μπορούμε να φανταστούμε ότι ήταν δύσκολο να αποθηκεύσουμε και να ανταλλάξουμε δεδομένα χρησιμοποιώντας δισκέτες το 2021.

Δείτε Ακόμα: Ευπάθεια στη δημοφιλή εφαρμογή γονικού ελέγχου Canopy

Μας αρέσει να βλέπουμε το αρχαίο υλικό να χρησιμοποιείται ενεργά στον σύγχρονο κόσμο είτε πρόκειται για δισκέτες μέσα σε Boeing 747 είτε για Amiga που τρέχει σύστημα HVAC σχολείου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: