Σε μια νέα συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι ανησυχεί για το “ατελείωτο, απερίσκεπτο scrolling” που κάνουν οι άνθρωποι στις συσκευές τους και ανησυχεί γενικά ότι οι άνθρωποι “χρησιμοποιούν υπερβολικά την τεχνολογία”.

Δείτε επίσης: Apple: Οι χρήστες δε δείχνουν ενθουσιασμένοι από το iPhone 13

Η συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με το Bustle τόνισε την υποστήριξη της Apple για το Shine, μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά τα κοινωνικά στίγματα γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και είναι “ένα άλλο ισχυρό παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων”, σύμφωνα με τον Cook. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Cook είπε ότι “η ψυχική υγεία είναι κρίσιμη” και ότι αντιμετωπίζει το καθημερινό άγχος του να είσαι διευθύνων σύμβουλος της Apple με διαλογισμό και “πηγαίνοντας βόλτες στην φύση”.

Μιλώντας για τον εθισμό στο διαδίκτυο και την τεχνολογία, ο Cook επανέλαβε έναν ισχυρισμό που είχε κάνει προηγουμένως, έχοντας πει ότι “η τεχνολογία πρέπει να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα και όχι το αντίστροφο” και ότι ανησυχεί ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπερβολικά την τεχνολογία και ο στόχος της Apple είναι να προσπαθήσει να τους βοηθήσει.

Δείτε επίσης: Apple: Νέα έκδοση firmware για AirPods 2, AirPods Pro και AirPods Max

Ο Tim Cook συνέχισε αναφέροντας ότι το “ατελείωτο scrolling” στα social media, όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok, περιβάλλουν τους χρήστες με “αρνητικότητα”. Είπε ότι η Apple θέλει οι πελάτες της να απολαμβάνουν τα προϊόντα τους για να συνδέονται με την οικογένεια και τους φίλους τους, και όχι να τα χρησιμοποιούν για “ατελείωτο, αλόγιστο scrolling”.

Ο Aza Raskin, ο δημιουργός του άπειρου μηχανισμού scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε το 2019 ότι «λυπάται πολύ» για την εφεύρεσή του, προσθέτοντας ότι μετανιώνει για αυτό που έγινε στην κοινωνία.

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Διέρρευσαν εικόνες στο Facebook

Η εφαρμογή Shine με «αποστολή να κάνει τη φροντίδα της ψυχικής σας υγείας πιο εύκολη, πιο αντιπροσωπευτική και πιο περιεκτική» στέφθηκε ως η καλύτερη εφαρμογή της Apple για το 2020 και είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη στο App Store.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com