Το Soros Fund Management, η εταιρεία διαχείρισης asset που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή και φιλάνθρωπο George Soros, αποκάλυψε ότι κατέχει Bitcoin.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin έπεσε σχεδόν στα 40.000 δολάρια εν μέσω φόβων για κρίση στην Κίνα

Η εταιρεία του George Soros έχει στην κατοχή της Bitcoin

Δείτε επίσης: Το Bitcoin.org χακαρίστηκε για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη απάτη!

Το γραφείο κατέχει «μερικά νομίσματα… αλλά όχι πολλά», δήλωσε η Dawn Fitzpatrick, διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής επενδυτικών στελεχών του Soros Fund Management, σε συνέντευξή της σε εκδήλωση του Bloomberg αυτήν την εβδομάδα.

Η εταιρεία Soros Fund Management, η οποία φημίζεται για τα μεγάλα κέρδη της από επενδύσεις σε παραδοσιακό νόμισμα, δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλιο όταν ρωτήθηκε πόσα bitcoin κατέχει και πότε τα αγόρασε.

Η Fitzpatrick εξήγησε πώς τα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον αγοραία αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες.

Η τιμή του Bitcoin, του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο, αυξήθηκε κατά 10% από περίπου $ 50.000 την Τρίτη σε πάνω από $ 55.000 την Τετάρτη.

Πριν από μια εβδομάδα η τιμή του Βitcoin ήταν περίπου 43.000 $, ενώ στην αρχή του έτους ένα bitcoin θα μπορούσε να αγοραστεί για περίπου 29.000 $.

Το τελευταίο ράλι bitcoin έρχεται παρά τη συνεχιζόμενη απειλή των ρυθμιστικών μέτρων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και τις ανησυχίες για το τεράστιο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Δείτε επίσης: Twitter Tips: Οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν τους creators με bitcoin

Οι φόβοι των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών έχουν χαλαρώσει αυτή την εβδομάδα αφού τόσο η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen όσο και ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να επιβάλουν περιορισμούς στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com