Άσχημα τα νέα για τους Αμερικανούς υπαλλήλους της IBM που δεν είναι εμβολιασμένοι. Η εταιρεία ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως κατά του COVID-19 έως τις 8 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν αναστολή εργασίας χωρίς δυνατότητα να λάβουν το μισθό τους.

Η εταιρεία είπε στους εργαζομένους της ότι όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις εντολές που έχει δώσει ο Joe Biden στους κυβερνητικούς εργολάβους, σχετικά με τα εμβόλια.

Δείτε επίσης: Microsoft: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

Λόγω της συνεργασίας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι επιτακτική ανάγκη για την IBM να συμμορφωθεί με αυτήν την εντολή“, ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα. “Με βάση αυτήν την απαίτηση, τις πολιτικές πολλών πελατών και συνεργατών μας και την εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια σε όλη τη χώρα, θα απαιτήσουμε τώρα από όλους τους υπαλλήλους της IBM στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται στην IBM“.

Σε αντίθεση με ορισμένες εταιρείες, όπως η United Airlines, η πολιτική εμβολιασμού της IBM δεν είναι τόσο αυστηρή ώστε να απολύονται οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι. Ωστόσο, εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα λαμβάνουν τον μισθό τους μετά τις 8 Δεκεμβρίου, μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως.

Δείτε επίσης: Amazon: Δίνει αυτοκίνητο ή 100.000 δολάρια σε εργαζόμενους που εμβολιάζονται

Σύμφωνα με την Amanda Carl, εκπρόσωπο της εταιρείας, οι εργαζόμενοι που θα σταματήσουν να πληρώνονται, θα εξακολουθήσουν να δικαιούνται το 401K matching program της IBM.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της IBM δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία θα λάβει υπόψη της πιθανά ιατρικά προβλήματα ή θρησκευτικές πεποιθήσεις που εμποδίζουν κάποιους υπαλλήλους να κάνουν το εμβόλιο.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από 250 ευρώ στο Dark Web

Η IBM είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα με τις μεγάλες εταιρείες που έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους (όλους ή έστω μερικούς) να είναι εμβολιασμένοι για να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα γραφεία. Άλλες μεγάλες εταιρείες, που έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είναι οι Google, Facebook, Ford, Goldman Sachs, McDonald’s, Microsoft, Morgan Stanley, Netflix, Twitter, Walmart και άλλες.

Πηγή: CNBC