Ένας άνδρας που παγίδευε παιδιά μέσω των social media και τα ανάγκαζε να του στέλνουν σεξουαλικό υλικό, στάλθηκε στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυλακίζεται άνδρας που ζητούσε σεξουαλικό υλικό από παιδιά μέσω social media

Ο Jacob Blanco, από το Fresno της California, χρησιμοποιούσε πολλά τεχνάσματα για να χειραγωγήσει παιδιά ηλικίας από έξι ετών, ώστε να βγάζουν ακατάλληλες φωτογραφίες και να τις μοιράζονται μαζί του.

Δείτε επίσης: Πρώην υπάλληλος Υπουργείου στη φυλακή για παιδική πορνογραφία

Χρησιμοποιώντας δημοφιλείς social media εφαρμογές, όπως τα Musical.ly (τώρα TikTok), Kik και Snapchat, ο 29χρονος δράστης παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος πρακτορείου μοντέλων για παιδιά ή προσποιούνταν ότι ήταν και ο ίδιος ανήλικος.

Η αστυνομία εντόπισε την παράνομη δραστηριότητα του Blanco τον Μάρτιο του 2017, μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς ενός εξάχρονου παιδιού. Οι γονείς ειδοποίησαν τις αρχές αφού ανακάλυψαν ότι το παιδί τους είχε επικοινωνήσει με άλλον χρήστη στο Musical.ly και είχε στείλει σεξουαλικό υλικό κατόπιν αιτήματος αυτού του χρήστη.

Η έρευνα οδήγησε τις αρχές στον Blanco, οι οποίες εξέτασαν την κατοικία του και τις συσκευές του. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε πείσει και εξαναγκάσει πολλούς ανηλίκους να δημιουργήσουν σεξουαλικό υλικό.

Δείτε επίσης: Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Φυλακίζεται άνδρας που ζητούσε σεξουαλικό υλικό από παιδιά μέσω social media

Τον Μάιο του 2020, ο Blanco ομολόγησε την ενοχή του για πέντε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και για την παραλαβή και τη διανομή σεξουαλικού υλικού με παιδιά.

Ο Blanco παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνήσει με τουλάχιστον 50 ανήλικους και είχε λάβει εικόνες με σεξουαλικό υλικό από πολλούς από αυτούς“, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Την Παρασκευή, ο Blanco καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλάκιση.

Ο εισαγγελέας Phillip Talbert δήλωσε: “Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τα social media για σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων, λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος, ειδικά για τα παιδιά“.

Η καταδίκη του Blanco έρχεται ένα μήνα αφότου το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης (NCOSE) προέτρεψε το TikTok να κάνει περισσότερα για την προστασία ανηλίκων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του.

Πηγή: Infosecurity Magazine