Η νέα version flat-price του λογισμικού παραγωγικότητας του Office, ξεκίνησε να κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου -την ίδια μέρα με τα Windows 11. Η εταιρεία είχε τονίσει προηγουμένως ότι ενώ η κύρια εστίασή της παραμένει στην προσφορά συνδρομής Microsoft 365, θα κυκλοφορήσει το one-time purchase Office 2021 για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι να μετακινηθούν στο cloud.

Δείτε επίσης: Πρώην αναλυτής της Microsoft: Το Office 365 φιλοξενούσε εν γνώσει του malware για χρόνια

Δείτε επίσης: DEV-0343: Password spraying σε Office 365 αμυντικών εταιρειών υπέρ των ΗΠΑ και ΕΕ

Το Οffice 2021 διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία για εμπορικούς χρήστες που ονομάζεται Office LTSC και μία για προσωπική χρήση. Το Office LTSC περιλαμβάνει βελτιωμένες δυνατότητες προσβασιμότητας, βελτιώσεις απόδοσης σε Word, Excel και PowerPoint και οπτικές βελτιώσεις όπως υποστήριξη dark mode σε εφαρμογές. Προορίζεται για καταστάσεις εξειδίκευσης, όπως συσκευές ελέγχου διαδικασιών στον κατασκευαστικό χώρο που δεν είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με ολόκληρους οργανισμούς.

Εν τω μεταξύ, το Office 2021 για προσωπική χρήση περιλαμβάνει ορισμένες δυνατότητες συνεργασίας σε στυλ Google Doc που επιτρέπουν τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω του OneDrive. Οι χρήστες του Office 2021 μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στο Microsoft Teams, μια επανασχεδιασμένη εμφάνιση για τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που ήταν προηγουμένως σε αποκλειστικότητα για το Microsoft 365, όπως προηγμένες προτάσεις γραμματικής και Presenter Coach στο PowerPoint.

Το Office Home and Student 2021 κοστίζει 150 $. Περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Microsoft Teams για PC και Mac. Το Office Home and Business συνοδεύεται από τα πάντα από το Office Home and Student, καθώς και το Outlook για PC και Mac, καθώς και τα δικαιώματα χρήσης των εφαρμογών για επαγγελματικούς σκοπούς. Το Office Home and Business κοστίζει $ 250.

Δείτε επίσης: Microsoft: Λύση στις συνεχείς επιθέσεις zero-day κατά του Office 365

Και οι δύο εκδόσεις του Office θα υποστηρίζονται σε Windows και Mac και θα αποστέλλονται με την εφαρμογή OneNote. Η Microsoft θα αποστείλει επίσης εκδόσεις 32 και 64 bit, σύμφωνα με τη δημοσίευση, υποστηρίζοντας το software για πέντε χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει την τιμή.

Τον Απρίλιο του 2020, η Microsoft έκανε μετάβαση του Office 365 στο Microsoft 365, μια συνδρομητική υπηρεσία που πρόσθεσε δυνατότητες στη σουίτα εργαλείων, αλλά απαιτούσε μηνιαία πληρωμή – 7 $ για ένα μεμονωμένο πρόγραμμα ή 10 $ για μια οικογένεια έως έξι ατόμων. (Σημείωση: Αυτή η τιμή θα αυξηθεί τον Μάρτιο του 2022.) Η εταιρεία είπε ότι η κύρια εστίασή της θα συνεχίσει να είναι στο cloud, αλλά καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εφαρμογές του Microsoft 365 όπως το Word, το PowerPoint και το Excel με περιορισμένη λειτουργικότητα, θα χρειαστείτε είτε μια perpetual έκδοση είτε μια συνδρομή για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές τους.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com