Η Κινεζική εταιρεία smartphone Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 – την δήλωση έκανε την Τρίτη ο CEO της εταιρείας Lei Jun.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν τα Xiaomi 11T Pro 5G και Xiaomi 11T 5G

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας και επιβεβαιώθηκαν αργότερα σε ανάρτηση του CEO στην κινεζική υπηρεσία Weibo.

Οι μετοχές της Xiaomi στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν πάνω από 5% την Τρίτη.

Τον Μάρτιο, η Xiaomi ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στον αγώνα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είπε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi έκανε register επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων Xiaomi EV, Inc.

Δείτε επίσης: Xiaomi MIUI Pure Mode: Πώς θα σας προστατεύει από κακόβουλα apps;

Το Xiaomi EV έχει τώρα 300 υπαλλήλους, δήλωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Ο Lei ηγείται της ομάδας.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας γίνεται όλο και πιο πολυπληθής, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός αναζήτησης Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για αυτήν την επιχείρηση.

Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα αντιμετωπίσει τους Κινέζους αντιπάλους της Nio και Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Elon Musk και η BYD.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας είχε ευνοϊκή κυβερνητική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοήθησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Ενώ μέρος αυτής της υποστήριξης έχει μειωθεί, η αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται.

Δείτε επίσης: Tesla: Αφαιρεί προδιαγραφές και τιμές του Cybertruck από το website της

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα πουληθούν στην Κίνα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 51% σε ετήσια βάση.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com