Η Disney αναστάτωσε το ημερολόγιο κυκλοφορίας ταινιών, με αρκετές ταινίες Marvel Cinematic Universe να αναμένεται να καθυστερήσουν. Το ανανεωμένο πρόγραμμα, το οποίο αναφέρει το Variety, οφείλεται σε φαινόμενο χιονόμπαλας που σχετίζεται με την παραγωγή, επηρεάζει το πλάνο για το 2022 και μετά και θα έχει αντίκτυπο στο Disney+.

Δείτε επίσης: Άνδρας κλέβει iPad, μπαίνει στην Disney αλλά δεν πρόλαβε να χάρει

Όλες οι ταινίες Marvel που είχε η Disney στο πρόγραμμα για το 2022 έχουν μεταφερθεί σε μια μεταγενέστερη χρονική περίοδο. Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου, αλλά τώρα μεταφέρεται για τις 6 Μαΐου. Η επόμενη ταινία Thor θα φτάσει στις 8 Ιουλίου και με την σειρά της θα “σπρώξει” τον Black Panther: Wakanda Forever για τις 11 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Το “Hocus Pocus 2” θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Disney+ το 2022

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα σημαίνουν ότι θα κυκλοφορήσουν μόνο τρεις ταινίες της Marvel το επόμενο έτος αντί των προγραμματισμένων τεσσάρων, καθώς το sequel του Captain Marvel The Marvels έχει τώρα ημερομηνία κυκλοφορίας την 17 Φεβρουαρίου 2023. Το Ant-Man and the Wasp: Quantumania έχει μετακινηθεί από εκείνη την ημερομηνία στο 28 Ιουλίου 2023. Από την άλλη πλευρά, η Disney έφερε μια ταινία μυστηρίου της Marvel (ελπίζουμε την Guardians of the Galaxy 3) μια εβδομάδα πριν τις 10 Νοεμβρίου 2023.

Η επόμενη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς θα έχει καθυστέρηση 11 μηνών. Θα χρειαστεί να περιμένετε έως τις 30 Ιουνίου 2023 για την πέμπτη θητεία του Harrison Ford ως ο εμβληματικός αρχαιολόγος. Ο Ford τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτό το καλοκαίρι, αν και τώρα επέστρεψε ενεργά στη δράση. Μια live-action ταινία της Disney, μια ταινία του 20ού αιώνα και δύο ταινίες της Marvel (όλα untitled) έχουν αφαιρεθεί από το πρόγραμμα του 2023.

Το αξιοσημείωτο, δεδομένου του πόσες φορές έχει καθυστερήσει η ταινία όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η Disney δεν έχει αλλάξει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Avatar 2. Είναι ακόμα στο πρόγραμμα για τις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι αλλαγές στο Disney+. Για το υπόλοιπο του 2021, η Disney έχει δεσμευτεί για ένα αποκλειστικό “θεατρικό παράθυρο” για τις ταινίες της πριν αυτές είναι διαθέσιμες για μετάδοση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα το 2022 και μετά.

Δείτε επίσης: Η Disney δημιούργησε αληθινά φωτόσπαθα και είναι υπέροχα

Η εταιρεία υιοθέτησε μια στρατηγική ταυτόχρονης κυκλοφορίας για ορισμένες από τις ταινίες της τον τελευταίο χρόνο εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, με τις Mulan, Raya and the Last Dragon, Cruella και Black Widow να απαιτούν κάρτα Premier Access 30 $ για πρώιμη πρόσβαση στο Disney+. Η απόφαση της Disney να επιτρέψει στους θεατές να δουν το Black Widow στο σπίτι την ίδια μέρα που βγήκε στους κινηματογράφους, προκάλεσε μια αγωγή που έχει κατατεθεί από τη σταρ Scarlett Johansson.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com