Έχουν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα των μεγαλύτερων σταρ του αθλητισμού από επίσημες κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Οι αθλητές Lionel Messi και Sergio Aguero ήταν μεταξύ των πρώτων διασημοτήτων των οποίων οι προσωπικές εικόνες και τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο από έναν χάκερ που ισχυρίστηκε ότι διείσδυσε στο δίκτυο IT της κυβέρνησης της Αργεντινής.

Γνωστό ως RENAPER (Registro Nacional de las Personas), το εθνικό μητρώο της χώρας φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, στοιχεία επίσημης ταυτότητας και φωτογραφίες για ολόκληρο τον πληθυσμό της Αργεντινής, περίπου 45,3 εκατομμύρια άτομα.

Δείτε επίσης: REvil ransomware: “Κλείνει” ξανά μετά από παραβίαση των Tor sites

Lionel Messi: Διέρρευσαν τα προσωπικά του δεδομένα

Δείτε επίσης: Acer: Επιβεβαίωσε την παραβίαση δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση

Παραβίαση δεδομένων Αργεντινής

Η είδηση ​​της παραβίασης εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο χάκερ, χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό με το όνομα @AnibalLeaks, δημοσίευσε τα στοιχεία 44 διασημοτήτων της Αργεντινής στο Twitter.

Παράλληλα με τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, οι διασημότητες περιελάμβαναν πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Αργεντινής Alberto Fernández.

Ο χάκερ έκανε αυτές τις δημοσιεύσεις αφού πραγματοποίησε μια διαφήμιση σε ένα hacking forum λέγοντας ότι μπορεί να προσφέρει τις πληροφορίες οποιουδήποτε Αργεντινού και ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία στην επίσημη βάση δεδομένων. Αυτό περιελάμβανε πλήρη ονόματα, διευθύνσεις σπιτιού, ημερομηνίες γέννησης, πληροφορίες φύλου, ημερομηνίες έκδοσης και λήξης ταυτότητας

, κωδικούς ταυτότητας εργασίας, αριθμούς Trámite και αριθμούς citizen.

Ένας αριθμός Trámite είναι παρόμοιος με έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και πρέπει να προστατεύεται από τον χρήστη και την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν οι απάτες.

Όταν ήρθε σε επαφή με το The Record, ο χάκερ είπε ότι εξετάζει αν θα δημοσιεύσει μια μεγάλη κρυφή μνήμη των δεδομένων, πιθανώς περίπου 1-2 εκατομμύρια άτομα, καθώς και αν θα συνεχίσει να πωλεί πρόσβαση στα δεδομένα στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Θα μηνύουν εργολάβους που κρύβουν περιστατικά παραβίασης

Ο χάκερ κατηγόρησε “απρόσεκτους υπαλλήλους” για την παραβίαση, η οποία φαίνεται να έγινε μέσω ενός παραβιασμένου λογαριασμού VPN που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια επίσημη δήλωση που έκανε η κυβέρνηση της Αργεντινής την περασμένη εβδομάδα στην οποία ισχυρίστηκε ότι η βάση δεδομένων RENAPER δεν υπέστη καμία παραβίαση ή διαρροή δεδομένων.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό έρευνα γιατί πιθανότητα διαδραμάτισαν ρόλο στην παράβαση.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com