Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προετοιμάζει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Truth Social, του οποίου ο στόχος είναι να “αντισταθεί στην τυραννία των Big Tech“.

Δείτε επίσης: Hacked site του Donald Trump από τον Τούρκο RootAyyildiz και τους 1877 Team

Η εταιρεία του πρώην προέδρου, Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εξέδωσε το δελτίο τύπου με την παραπάνω ανακοίνωση, είπε ότι το νέο κοινωνικό δίκτυο θα ξεκινήσει με μια περιορισμένη έκδοση beta τον Νοέμβριο. Η ευρύτερη διαθεσιμότητά του αναμένεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η TMTG συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Digital World Acquisition Group, μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι, για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με πρόεδρο τον Donald Trump.

Δημιούργησα το Truth Social και την TMGT για να αντισταθώ στην τυραννία των Big Tech“, δήλωσε ο Donald Trump στο δελτίο τύπου σχετικά με το νέο κοινωνικό δίκτυο. “Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν παρουσία στο Twitter, ενώ ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποκλειστεί. Είμαι ενθουσιασμένος που σύντομα θα μοιραστώ τις σκέψεις μου για το Truth Social και θα αγωνιστώ ενάντια στις Big Tech“, είπε ο Trump.

Ο Donald Trump ήταν φανατικός χρήστης του Twitter και χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα για να μοιράζεται τις σκέψεις του με τους ακόλουθούς του και τους ψηφοφόρους του. Πρόσφατα είχε ειπωθεί ότι η μόνιμη απομάκρυνση του Trump από το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον ίδιο και στο κόμμα του.

Ο Trump είχε στραφεί στα δικαστήρια για να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

Μάθετε περισσότερα: Donald Trump: Η απομάκρυνση από το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά

Το Twitter απαγόρευσε στον πρώην Πρόεδρο να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες αφότου πλήθος υποστηρικτών του εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ. Το Twitter ανέφερε ότι η απαγόρευση “οφείλεται στον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας“.

Δείτε επίσης: Ο Trump δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος

Τον Μάρτιο, ο Jason Miller, ανώτερος σύμβουλος του Donald Trump, είχε πει ότι ο πρώην πρόεδρος θα επέστρεφε με δικό του κοινωνικό δίκτυο σε “δύο ή τρεις μήνες” (αφού όλες οι μεγάλες social media πλατφόρμες τον είχαν απομακρύνει). Ο Trump ξεκίνησε όντως το δικό του επίσημο blog τον Μάιο, αλλά το έκλεισε ένα μήνα αργότερα.

Ο πρώην πρόεδρος μήνυσε τις πλατφόρμες μαζί με το Twitter, κατηγορώντας τες για λογοκρισία και παραβιάσεις του First Amendment.

Τώρα φαίνεται πως ο Donald Trump στρέφεται ξανά σε ένα δικό του κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους υποστηρικτές του και να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να κινδυνεύει με κάποιο ban.

Πηγή: CNET