Truth Social hacked: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με το όνομα Truth Social, σε μια προσπάθεια να “αντισταθεί στην τυραννία των Big Tech“. Το κοινωνικό δίκτυο θα αρχίσει να κυκλοφορεί το Νοέμβριο σε beta έκδοση και θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμο τους πρώτους μήνες του 2022.

Δείτε επίσης: Truth Social: Το νέο κοινωνικό δίκτυο που ετοιμάζει ο Donald Trump

Truth Social hacked: Χάκαραν το κοινωνικό δίκτυο του Trump

Ωστόσο, λίγο μετά την ανακοίνωση του Truth Social κάποιοι κατάφεραν να το χακάρουν, αποκτώντας πρόσβαση σε μια private version του κοινωνικού δικτύου και δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς για τον Trump, τον πρώην συνεργάτη του, Steve Bannon, τον Ron Watkins, γνωστό για την ενασχόλησή του με τη θεωρία συνωμοσίας Qanon και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος απαγόρευσε στον Trump να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Χρησιμοποιώντας έναν ψεύτικο λογαριασμό «donaldjtrump», οι hackers/trolls δημοσίευσαν εικόνες με γουρούνια που αφόδευαν, έγραψαν ατάκες με στόχο τον Dorsey και ρωτούσαν πού βρίσκεται η πρώην πρώτη κυρία Melania Trump. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο του Trump, κυκλοφόρησαν σύντομα και σε άλλες social media πλατφόρμες.

Λέγεται ότι πίσω από το hack βρίσκονται hackers που συνδέονται με τους Anonymous, τη γνωστή hacktivist ομάδα. Το hack στο ακυκλοφόρητο κοινωνικό δίκτυο του Trump αποτελούσε μέρος ενός «διαδικτυακού πολέμου ενάντια στο μίσος».

Δείτε επίσης: Hacked site του Donald Trump από τον Τούρκο RootAyyildiz και τους 1877 Team

Η παραβίαση του Truth Social πριν από την κυκλοφορία του, έδειξε ότι το κοινωνικό δίκτυο του Donald Trump έχει σημαντικά κενά ασφαλείας, αφού ήδη κατάφεραν να μπουν κάποιοι και να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς ακόμα και για τον ίδιο τον Trump.

Ο Trump ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο σε μια διαδικτυακή παρουσίαση την Τετάρτη. Την πλατφόρμα θα διαχειρίζεται η εταιρεία του, Trump Media and Technology Group.

Truth Social hacked

Μια εφαρμογή Truth Social έγινε διαθέσιμη για «preorder» στο App Store της Apple την Τετάρτη, προσκαλώντας όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια λίστα αναμονής για την κυκλοφορία της. Οι hackers/trolls μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε private έκδοση της εφαρμογής. Στη συνέχεια, δημοσίευσαν ένα σύνδεσμο εγγραφής που προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Η απομάκρυνση από το Twitter προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά

Δημοσιογράφοι μεγάλων τεχνολογικών sites μπόρεσαν, επίσης, να μπουν στην εφαρμογή και να δημιουργήσουν ψεύτικα προφίλ.

Truth Social hacked: Χάκαραν το κοινωνικό δίκτυο του Trump

Η παραβίαση ανάγκασε τους προγραμματιστές εφαρμογών της Trump Media & Technology Group να αποκλείσουν νέους λογαριασμούς και τελικά να κλείσουν την πλατφόρμα.

Πηγή: Deccan Herald