Από τη ρύθμιση ξυπνητηριών που σας βοηθούν να σηκώνεστε το πρωί μέχρι να μάθετε τι καιρό θα κάνει πριν βγείτε έξω, η Alexa της Amazon έχει γίνει βασική λειτουργία στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Από το 2017 έχουν εγκατασταθεί περισσότερες από 87 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές σε σπίτια, γραφεία και άλλους χώρους, με σχεδόν τις μισές από αυτές τις συσκευές να χρησιμοποιούν την Alexa. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι από τις 8 Νοεμβρίου περίπου 46,5 εκατομμύρια συσκευές πρόκειται να χάσουν μια σημαντική υπηρεσία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι δεν θα μπορείτε πλέον να κάνετε χρησιμοποιώντας μια συσκευή Amazon Alexa.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα φιλοξενεί απόρρητο υλικό κατασκοπείας της GCHQ

Δείτε επίσης: Η Amazon θα εξοπλίσει τα νοσοκομεία με την Alexa! Γιατί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alexa της Amazon δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο email σας.

Εάν χρησιμοποιείτε την Alexa για να ελέγξετε το email σας, μπορεί να απογοητευτείτε σε λίγες μόνο ημέρες. Η Amazon ενημέρωσε τους πελάτες ότι θα διακόψει την πρόσβαση της Alexa στο email, σύμφωνα με ένα email από την ομάδα της Amazon Alexa που κοινοποιήθηκε από χρήστες τόσο στο Reddit όσο και στο Twitter. Αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το email.

Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει και ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με το email.

Ωστόσο, δεν θα χάσετε απλώς τη δυνατότητα να ακούτε την Alexa να διαβάζει τα email σας σε εσάς. Σύμφωνα με το email, η αλλαγή θα επηρεάσει και άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το email σας, όπως ρουτίνες email και ειδοποιήσεις μέσω email. Αλλά εάν έχετε έναν λογαριασμό ημερολογίου συνδεδεμένο με την Alexa, θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Verizon – Amazon: Δορυφορικό internet σε αγροτικές περιοχές

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βάζουν την Alexa να διαβάζει τα email τους από το 2018.

Η Alexa απέκτησε τη δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων email τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με το CNBC. Εκείνη την εποχή, η Amazon υποστήριζε λογαριασμούς email από το Gmail της Google, το Outlook.com της Microsoft, το Hotmail και το Live.com, δίνοντας στους χρήστες την επιλογή να ζητήσουν από την Alexa να διαβάσουν τα πιο πρόσφατα email τους, να διαγράψουν ένα email ή να απαντήσουν σε ένα email. Προφανώς ορισμένοι χρήστες της Alexa είναι κάτι περισσότερο από απογοητευμένοι με την ξαφνική κατάργηση αυτής της υπηρεσίας.

Ωστόσο, παρόμοιες συσκευές δεν θα έχουν πρόσβαση σε email.

Η Alexa δεν θα είναι η μόνη έξυπνη οικιακή συσκευή που δεν θα έχει πρόσβαση σε email. Ο έξυπνος φωνητικός βοηθός της Google, το Google Home, δεν είναι σε θέση να διαβάζει email και μηνύματα text εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με το Smart Home Point. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων για το έξυπνο σπίτι, αυτό πιθανώς οφείλεται σε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, παρά το γεγονός ότι και άλλες συσκευές τρίτων, όπως η Alexa, προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία με τα χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: bestlifeonline.com