Ένας φοιτητής μηχανικής ρομποτικής, ονόματι Ken Pillonel, εντυπωσίασε το διαδίκτυο τον περασμένο μήνα με ένα τρελό hack. Κατάφερε να βάλει μια λειτουργική θύρα USB-C μέσα σε ένα iPhone X για ένα πλήρως λειτουργικό USB-C iPhone. Και τώρα, ο Pillonel δημοσίευσε ένα πολύ πιο λεπτομερές βίντεο που δείχνει πώς κατάφερε να πραγματοποιήσει το hack, μαζί με ένα αποθετήριο Github με τεχνικές λεπτομέρειες, οδηγίες CNC και πληροφορίες για το προσαρμοσμένο PCB, που σχεδίασε για οποιονδήποτε είναι αρκετά τολμηρός ώστε να δοκιμάσει να το εφαρμόσει και στη δική του συσκευή.

Δείτε επίσης: Το iPhone με θύρα USB-C γίνεται πραγματικότητα!

Το βίντεο διάρκειας 13 λεπτών δείχνει την τεχνική που ακολούθησε ο Pillonel, η οποία είναι απλή στη θεωρία: συνδυάζει μια σύνδεση Lightning σε USB-C, μαζί σε μια αλυσίδα μαργαρίτα, ένα σχέδιο καλωδίωσης που μιμείται μια σωστή θύρα USB-C.

Το βίντεο δείχνει σχεδόν όλη τη διαδικασία ανάπτυξης. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, ξεκινώντας από τα πρωτότυπα απόδειξης της ιδέας, την αντίστροφη μηχανική της υποδοχής Lightning (και τελικά, την αντίστροφη μηχανική μιας ψεύτικης υποδοχής Lightning), την παραγγελία μιας προσαρμοσμένης εύκαμπτης πλακέτας κύκλου και την επεξεργασία της θήκης του iPhone για να χωρέσει τη φυσικά μεγαλύτερη υποδοχή USB-C .

Δείτε ακόμα: iPhone & Apple Watches: Θα μπορούν να εντοπίσουν ένα τροχαίο ατύχημα

Το βίντεο δείχνει επίσης πόσο δύσκολο ήταν να τοποθετηθεί το επιπλέον κύκλωμα, με την πλακέτα να λυγίζει και στις δύο πλευρές του υλικού Taptic Engine

της Apple για να συμπιέσει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Ο Pillonel δημοπρατεί επίσης το πρωτότυπό του στο eBay, όπου η προσφορά έχει ήδη φτάσει τα 3.400 $ από τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του κομματιού, για όποιον έχει αρκετά χρήματα και ενδιαφέρεται για ένα δικό του iPhone USB-C. Ο Pillonel ωστόσο σημειώνει ότι όποιος αγοράσει το τηλέφωνο δεν πρέπει να το επαναφέρει, να το ενημερώσει ή να διαγράψει πράγματα από αυτό, να το ανοίξει ή να το «χρησιμοποιήσει ως το καθημερινό τηλέφωνό του».

Δείτε επίσης: Η Apple αλλάζει τις θύρες της σε USB-C σε Ευρώπη;

Τέλος, ο Pillonel έχει κάνει ολόκληρο το έργο του ανοιχτού κώδικα, ώστε άλλοι να μπορούν να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα δουλειά του, είτε πρόκειται για την κατασκευή περισσότερων προσαρμοσμένων μοντέλων USB-C iPhone X, είτε για μεταφορά του σχεδίου σε άλλα iPhone. Σημειώνει επίσης ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να βασίζεται στη σχεδίαση, με στόχους τη βελτίωση της γρήγορης φόρτισης, την αδιαβροχοποίηση και ακόμη και την ενεργοποίησης των αξεσουάρ USB-C.