Χθες το απόγευμα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι οι λογαριασμοί mySA Gov παραβιάστηκαν μέσω κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Ο χάκερ PlugWalkJoe κατηγορείται ότι έκλεψε 784.000 $ σε crypto

Το mySA Gov είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα και εφαρμογή της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας που παρέχει στους κατοίκους πρόσβαση σε έναν λογαριασμό για τις υπηρεσίες της πολιτείας, όπως το check-in σε έναν χώρο ή την ολοκλήρωση συναλλαγών για την εγγραφή οχήματος.

Το τμήμα είπε ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς καθώς οι κάτοχοι λογαριασμών χρησιμοποιούσαν τον ίδιο ή παρόμοιο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό τους στο mySA Gov που είχαν χρησιμοποιήσει για τον λογαριασμό τους με έναν άσχετο ιστότοπο. Οι χάκερ χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τους κωδικούς πρόσβασης που είχαν αποκτήσει από τον άσχετο ιστότοπο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν αριθμό λογαριασμών mySA GOV.

Δείτε επίσης: BlackShadow: Οι χάκερ παραβίασαν την Ισραηλινή εταιρεία Cyberserve

Σύμφωνα με το ABC, στην επίθεση απέκτησαν πρόσβαση σε 2.601 λογαριασμούς mySA Gov, με 2.008 από αυτούς να περιέχουν πληροφορίες εγγραφής και άδειας χρήσης.

Το τμήμα ενημερώθηκε για την παραβίαση την Τρίτη και έκτοτε έχει αποκλείσει τους χρήστες από το login, σε περίπτωση που χρησιμοποιούν παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης

. Έχει επίσης ειδοποιήσει τους κατόχους λογαριασμών που επηρεάζονται μέσω email για την πιθανή πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Το τμήμα είπε ότι δεν υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» στους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν.

«Συνιστάται ανεπιφύλακτα όταν επιλέγουν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό τους, οι πελάτες να μην χρησιμοποιούν έναν κωδικό πρόσβασης που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ή χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε άλλους λογαριασμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε επίσης: Οι Ρώσοι χάκερς Nobelium που χάκαραν την SolarWinds, ξαναχτυπούν!

«Αυτή είναι μια υπενθύμιση σε όλους τους κατόχους λογαριασμού mySA Gov και γενικότερα στους κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας να ορίζουν πάντα σύνθετους κωδικούς πρόσβασης και να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερους από έναν λογαριασμούς.»

Επίσης, το τμήμα ενθάρρυνε όλους τους επηρεαζόμενους κατόχους λογαριασμών να αλλάξουν τον αριθμό του διπλώματος οδήγησής τους πηγαίνοντας σε ένα Service SA Centre.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com