Η εταιρεία άμυνας των ΗΠΑ Electronic Warfare Associates (EWA) αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων αφού κάποιοι απειλητικοί παράγοντες χάκαραν το σύστημα email τους και έκλεψαν τα αρχεία που περιείχαν προσωπικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Το Twitch παραβιάστηκε: Διερρεύσε μέρος του πηγαίου κώδικα

Δείτε επίσης: Republican National Committee: Παραβιάστηκε από Ρώσους hackers;

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο αντίκτυπος της παραβίασης ήταν περιορισμένος, αλλά επιβεβαίωσε ότι ο απειλητικός παράγοντας κατάφερε να διεισδύσει σε αρχεία που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε μια ειδοποίηση προς το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Μοντάνα, η Electronic Warfare Associates ανακάλυψε ότι ένας απειλητικός παράγοντας ανέλαβε έναν από τους λογαριασμούς email τους στις 2 Αυγούστου 2021.

Η εταιρεία παρατήρησε την εισβολή όταν ο χάκερ επιχείρησε wire fraud, κάτι που φαίνεται να είναι ο πρωταρχικός στόχος του χάκερ.

“Με βάση την έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι ένας απειλητικός παράγοντας διείσδυσε στο email της EWA στις 2 Αυγούστου 2021. Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση όταν ο χάκερ επιχείρησε wire fraud”, αναφέρεται στην ειδοποίηση περιστατικού δεδομένων της EWA.

“Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι ο σκοπός της διείσδυσης ήταν η απόκτηση προσωπικών πληροφοριών. Ωστόσο, οι δραστηριότητες του εισβολέα οδήγησαν στη διείσδυση αρχείων με ορισμένες προσωπικές πληροφορίες.”

Με βάση την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν και ονόματα, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης (SSN), καθώς και διπλώματα οδήγησης.

Ως εκ τούτου, η απόπειρα wire fraud μπορεί να αποσπούσε την προσοχή, κάτι που είναι απολύτως εύλογο για εξελιγμένους παράγοντες που ενδιαφέρονται να στοχεύσουν σε εξαιρετικά ευαίσθητες εταιρείες αυτού του τύπου.

Δείτε επίσης: OGUsers hacked: Το hacking forum παραβιάστηκε για τέταρτη φορά!

Δεν είναι σαφές εάν οι κλεμμένες πληροφορίες επηρεάζουν μόνο τους υπαλλήλους της εταιρείας και εάν έχουν κλαπεί ή όχι τεχνικά έγγραφα κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Επίσης, η ειδοποίηση προτρέπει τους παραλήπτες να παρακολουθούν στενά τις πιστωτικές αναφορές και τις οικονομικές καταστάσεις των λογαριασμών τους.

Η EWA είναι ειδικός σε λύσεις αμυντικού υλικού και λογισμικού υψηλής τεχνολογίας για συστήματα επικοινωνίας, ελέγχου πρόσβασης, προσομοίωσης, εκπαίδευσης, διαχείρισης, δοκιμών και παρακολούθησης (ραντάρ).

Πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα για πελάτες πολύ ευαίσθητης φύσης, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Στρατός, Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, DARPA, OSD), το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Εσωτερική Ασφάλεια (DHS).

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com