Μήνυση υποβλήθηκε στην εταιρεία ηλεκτρονικών Samsung, για την πώληση του Samsung Chromebook Plus 2-in-1, καθώς φέρεται να γνώριζε για χρόνια ένα ελάττωμα που προκαλεί σπάσιμο στην οθόνη.

Δείτε επίσης: Η Samsung αφαιρεί τις διαφημίσεις από τα Samsung Pay & Samsung Health

Η ομαδική αγωγή έχει κατατεθεί από τον Tony McCoy από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϋ και ισχυρίζεται ότι η Samsung απέκρυψε το ελάττωμα του Chromebook και αρνήθηκε να καλύψει το κόστος επισκευής (που φτάνει τα 350 $), παρόλο που το ελάττωμα επηρέασε πολλούς πελάτες της.

Το Chromebook Plus 2-in-1 με το αναφερόμενο ελάττωμα, προωθήθηκε ως υβριδικός φορητός υπολογιστής/tablet, με περιστρεφόμενη οθόνη αφής 360 μοιρών, που διευκολύνει τους χρήστες να μεταμορφώσουν τη συσκευή και να αλλάξουν τις λειτουργίες της.

Το μοντέλο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017 σε τιμή 449 $, με το μάρκετινγκ να τονίζει ιδιαίτερα την «υπέρτατη ευελιξία» του.

Η Samsung προώθησε επίσης το ενισχυμένο “Gorilla Glass 3“, για να δείξει την ανθεκτικότητα και τη μακροζωία της οθόνης του Chromebook.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, οι μεντεσέδες που συγκρατούν την οθόνη και τη συνδέουν με το πλαίσιο είναι ελαττωματικοί και συνήθως αποσπώνται από τα σημεία στερέωσής τους, μετά από μια περίοδο καθημερινής χρήσης.

Μόλις εμφανιστεί το ελάττωμα, η οθόνη σπάει κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο του Chromebook, καθώς ο μεντεσές κρέμεται πλέον υπό γωνία. Αυτό προκαλεί επίσης διάσπαση ή ρήξη του πλαισίου της οθόνης από κάτω, προκαλώντας προβλήματα στο χρώμα και τα εικονοστοιχεία.

Δείτε ακόμα: Πώς να χωρίσετε την οθόνη σε ένα Chromebook

Το ελάττωμα καθιστά τις συσκευές μη λειτουργικές, αφού σπάει το γυαλί της οθόνης και/ή περιορίζει τη δυνατότητα του χρήστη να ανοίξει ή να κλείσει την οθόνη και να προσαρμόσει τη γωνία θέασης χωρίς να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο γυαλί της οθόνης.

Καθώς ο χρήστης δεν μπορεί πλέον να ανοίξει ή να κλείσει τη συσκευή του, η καταγγελία αναφέρει ότι στερείται επίσης τη λειτουργία 2-in-1, η οποία ήταν και η βασική αρχή μάρκετινγκ του Chromebook.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι πελάτες της Samsung που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα αναγκάστηκαν να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος επισκευής για την αντικατάσταση τόσο των μεντεσέδων όσο και της οθόνης, καθώς η Samsung ρίχνει την ευθύνη σε αυτούς, για κακή χρήση.

Ακόμα όμως κι αν αντικατασταθεί ο μεντεσές, η Samsung φέρεται να χρησιμοποιεί το ίδιο ελαττωματικό ανταλλακτικό, επομένως το πρόβλημα με το ράγισμα της οθόνης θα εμφανιστεί ξανά σε μερικούς μήνες.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Kids Mode σε συσκευή Samsung Galaxy

Αυτό το ελάττωμα φαίνεται να είναι ένα κοινό παράπονο μεταξύ των κατόχων της συσκευής, με αρνητικές κριτικές να κατακλύζουν τη σελίδα προϊόντος Chromebook Plus της Samsung.

Επί του παρόντος η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια περεταίρω δήλωση επάνω στο θέμα.