Το Netflix κυκλοφορεί στην πλατφόρμα του μια νέα δυνατότητα για παιδιά που ονομάζεται “Kids Clips“. To Kids Clips είναι ένα short video feature τύπου TikTok, που θα εμφανίζει σύντομα βίντεο ή κλιπ από το kids content library του Netflix. Αυτά τα βίντεο θα ανανεώνονται και θα ενημερώνονται συνεχώς, καθώς νέες παιδικές εκπομπές και ταινίες προστίθενται στη βιβλιοθήκη του Netflix.

Δείτε επίσης: Squid Game: Η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix- Έφερε εκατομμύρια συνδρομητές

Αυτή η δυνατότητα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον προγραμματιστή του iOS, Steve Moser, και έχει επιβεβαιωθεί από το Bloomberg. Το Kids Clips, ουσιαστικά, θα δείχνει κάποια σύντομα βίντεο από υπάρχουσες παιδικές ταινίες και εκπομπές. Θα υπάρχει ένα κουμπί emoji, στο οποίο θα μπορούν να πατήσουν τα παιδιά αν τους αρέσει το βίντεο, ενώ θα μπορούν επίσης να προσθέσουν την εκπομπή ή την ταινία στο “My List“. Λέγεται ότι τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθούν 10 έως 20 κλιπ κάθε φορά.

Το short video feature τύπου TikTok, Kids Clips, μοιάζει αρκετά με το “Fast Laughs” feature που κυκλοφόρησε το Netflix νωρίτερα φέτος. Μέσω του “Fast Laughs”, το Netflix εμφανίζει αστεία κλιπ από διάφορες εκπομπές και ταινίες. Αυτά τα βίντεο εμφανίζονται σε κάθετη μορφή στην εφαρμογή. Η λειτουργία Kids Clips βασίζεται στο Fast Laughs, αλλά τα βίντεο θα εμφανίζονται σε οριζόντιο format όπως ακριβώς εμφανίζονται οι ταινίες και οι εκπομπές. Στην πραγματικότητα, το format του Fast Laughs μοιάζει περισσότερο με αυτό του TikTok και του Instagram Reels.

Δείτε επίσης: Η Κίνα περιορίζει τη χρήση του TikTok για παιδιά σε 40 λεπτά την ημέρα

Η νέα δυνατότητα για παιδιά δείχνει ότι το Netflix προσπαθεί να προσελκύσει νεότερους χρήστες, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει τις προσφορές του και ενσωματώσει νέους τρόπους εύρεσης περιεχομένου στην πλατφόρμα. Το Netflix έχει πειραματιστεί με διάφορα features, όπως το “Play Something” που παίζει επεισόδια από τυχαίες εκπομπές και ταινίες.

Μιλώντας για πειραματισμούς, το Netflix έχει κάνει δυναμική είσοδο στο mobile gaming με πέντε νέους τίτλους για χρήστες Android.

Μάθετε περισσότερα: Το Netflix παρουσιάζει 5 παιχνίδια για κινητά Android

Όσον αφορά στο Kids Clips για τα παιδιά, η δυνατότητα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί για χρήστες του Netflix στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική αυτή την εβδομάδα και σχεδιάζεται να επεκταθεί σε περισσότερες αγορές όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιρλανδία.

Πηγή: Business Insider