Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει αρκετή συζήτηση γύρω από το App Store και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κατεβάζουν και εγκαθιστούν εφαρμογές στο iPhone. Στα πλαίσια αυτών των συζητήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι οι πελάτες που προτιμούν το sideloading εφαρμογών, θα πρέπει να στραφούν σε μια συσκευή Android, καθώς το iPhone εστιάζει στην ασφάλεια και το απόρρητο.

Δείτε επίσης: Apple: Αν επιτραπεί το sideloading στο iPhone, οι χρήστες θα κινδυνεύσουν

Μιλώντας στο New York Times “DealBook”, ο Tim Cook είπε ότι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μιας ασφαλούς και προστατευμένης πλατφόρμας ή ενός οικοσυστήματος που επιτρέπει το sideloading. “Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αυτή την επιλογή σήμερα, Andrew. Αν θέλεις να κάνεις sideloading, μπορείς να αγοράσεις ένα τηλέφωνο Android“. Ο Cook είπε ότι το να επιτρέπεις το sideloading, είναι σαν να πουλάς ένα αυτοκίνητο χωρίς αερόσακους ή ζώνη ασφαλείας. Ο Cook λέει ότι κανένας δεν θα το ήθελε αυτό γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Το ίδιο επικίνδυνο είναι και το sideloading, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, και καθώς η εταιρεία ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των χρηστών, δεν το επιτρέπει στο iPhone.

Το sideloading θα επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν εφαρμογές απευθείας στο iPhone τους από το Διαδίκτυο ή άλλες ανεπίσημες πηγές. Ο Craig Federighi, βασικό στέλεχος της Apple, είπε πρόσφατα ότι το sideloading είναι ο “καλύτερος φίλος του κυβερνοεγκληματία“.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Μην χρησιμοποιείτε τις συσκευές μόνο για ατελείωτο scrolling

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο, η Apple μοιράστηκε ορισμένα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο που προσφέρει το iPhone σε σύγκριση με το οικοσύστημα Android. Η Apple είπε ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα Android smartphone είναι πολύ πιο ευάλωτα σε mobile malware, σε σχέση με τα iPhone

. “Αυτό συνδέεται στενά με το sideloading“, πρόσθεσε το έγγραφο.
Tim Cook: Αν θέλετε να κάνετε sideloading, επιλέξτε Android smartphone

Μιλώντας γενικά για το απόρρητο, ο Tim Cook ρωτήθηκε σχετικά με πρόσφατες αναφορές που αποκάλυψαν ότι το Facebook, η Google, το Snapchat και άλλες εταιρείες έχουν χάσει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, λόγω του App Tracking Transparency της Apple (αυτό το feature απαιτεί από τους προγραμματιστές εφαρμογών να ζητούν τη συναίνεση ενός χρήστη πριν τους παρακολουθήσουν). Ο Cook απάντησε, επαναλαμβάνοντας ότι η Apple πιστεύει ότι το απόρρητο είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το ελάττωμα του macOS Monterey

Δεν έχω ιδέα για τις εκτιμήσεις, Andrew, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για αυτούς τους αριθμούς, αλλά από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι το απόρρητο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Και αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν αν θα μοιραστούν δεδομένα τους είναι οι ίδιοι οι χρήστες. Και έτσι αυτό που κάναμε είναι να δώσουμε τη δύναμη στον χρήστη. Δεν παίρνουμε εμείς την απόφαση, απλώς δίνουμε τη δυνατότητα να ερωτηθούν για το εάν θέλουν να παρακολουθούνται ή όχι. Και φυσικά, πολλοί από αυτούς αποφασίζουν ότι δεν θέλουν και ποτέ δεν ήθελαν, απλώς δεν είχαν επιλογή πριν. Και έτσι νιώθω πολύ καλά και λαμβάνω θετικά σχόλια από τους χρήστες σχετικά με αυτή την επιλογή“.

Η Apple έχει δεχτεί πόλεμο για το App Tracking Transparency feature, ωστόσο, ο Tim Cook φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει με αυτό.

Πηγή: Macrumors