Η Google ενημέρωσε την εφαρμογή Google Home Android για να προσθέσει ένα ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο για Android TV, Google TV και άλλες συσκευές όπως το Nvidia Shield. Η δυνατότητα, η οποία εντοπίστηκε από το 9to5Google, είναι μια χρήσιμη επιλογή εάν τοποθετήσετε λάθος ένα φυσικό τηλεχειριστήριο. Για να το χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στη σελίδα στην εφαρμογή Google Home για τη συσκευή που θέλετε να ελέγξετε και, στη συνέχεια, πατήστε «Open remote» στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας.

Δείτε επίσης: Η Google ξαναχάνει την μάχη με την ΕΕ για αντιμονοπωλιακή παραβίαση

Αν και η λειτουργία remote Google Home είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο Android, η ενδεχόμενη κυκλοφορία της στο iOS έχει τη δυνατότητα να είναι η πολύ πιο χρήσιμη προσθήκη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χρήστες Android έχουν ήδη την επιλογή να χρησιμοποιήσουν ένα παρόμοιο τηλεχειριστήριο μέσω της εφαρμογής Google TV, καθώς και ένα remote tile στις γρήγορες ρυθμίσεις. Οι χρήστες iOS, εν τω μεταξύ, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βολικές λειτουργίες. Δυστυχώς, η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα φτάσει η νέα λειτουργία remote Google Home στο iOS.

Δείτε επίσης: Google Project Relate: Βοηθά άτομα με αναπηρίες με προβλήματα ομιλίας

Η πλοήγηση περιλαμβάνει ένα μεγάλο touchpad interface αντί για το πάτημα σε ένα D-pad και υπάρχουν κουμπιά κάτω από το touchpad που αντιγράφουν τα κουμπιά back, home και Google Assistant του φυσικού τηλεχειριστηρίου. Υπάρχει και ένα κουμπί για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της τηλεόρασης και είδαμε να εμφανίζονται κουμπιά έντασης ήχου και σίγασης όταν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο ενός προβολέα που βασίζεται σε Android TV. Ομοίως, ένα πληκτρολόγιο εμφανίζεται αυτόματα όταν σας ζητηθεί να εισάγετε τα login credentials.

Δείτε επίσης: Η Google εξηγεί γιατί ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6 είναι δυσλειτουργικός

Τίποτα από αυτά δεν θα είναι τόσο επαναστατικό για τους χρήστες Android, αλλά θα είναι πολύ χρήσιμο για τους χρήστες iOS όταν τελικά φτάσει η λειτουργικότητα στην εφαρμογή iOS του Google Home.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com