Η Tesla ανακοίνωσε ότι έφτασε σε ένα νέο ορόσημο με το δίκτυο της Supercharger. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk έχει πλέον πάνω από 30.000 fast-chargers σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Tesla: Λανσάρει home charger που λειτουργεί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, έγινε γνωστό ότι η Tesla προετοιμαζόταν για μια μεγάλη επέκταση του δικτύου Supercharger, αφού σχεδίαζε να επιτρέψει και σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα, άλλων εταιρειών, να χρησιμοποιούν τους σταθμούς φόρτισής της.

Μάλιστα η εταιρεία είχε αρχίσει να προσλαμβάνει πολλούς νέους charging design managers, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το άνοιγμα νέων σταθμών στις ΗΠΑ.

Η επέκταση του Supercharger δικτύου της Tesla έρχεται την ίδια περίοδο με ένα νέο ομοσπονδιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης της EV υποδομής που υιοθετείται αυτήν τη στιγμή. Μία από τις απαιτήσεις για πρόσβαση στην χρηματοδότηση, είναι οι σταθμοί φόρτισης να είναι ανοιχτοί για οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών και όχι μόνο μιας.

Ανοίγοντας το δίκτυό της, η Tesla θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στους σταθμούς της, αλλά θα έχει επίσης πρόσβαση σε περισσότερα κεφάλαια για την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου. Και, καθώς φαίνεται, η Tesla σχεδιάζει να αναπτύξει γρήγορα το δίκτυο Supercharger. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τριπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μάθετε περισσότερα: Tesla: Θα τριπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου Supercharger μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Τώρα, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι έφτασε σε ένα νέο ορόσημο, έχοντας 30.000 Superchargers σε όλο τον κόσμο:

Η Tesla φαίνεται να επιταχύνει την ανάπτυξη αφού πρόσθεσε περίπου 5.000 Superchargers σε μόλις περίπου 6 μήνες.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η Tesla έχει το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης (Supercharger) και συνεχίζει να το επεκτείνει κι άλλο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla άρχισε να δοκιμάζει τους πρώτους σταθμούς με ηλεκτρικά οχήματα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πριν ανοίξει επίσημα το δίκτυο σε όλους τους ιδιοκτήτες EV.

Μάθετε περισσότερα: Tesla – Πιλοτικό πρόγραμμα: non-Tesla EVs θα φορτίζουν στο δίκτυο της

Πέρα από το δίκτυο Supercharger, η Tesla διαθέτει δύο ακόμη δίκτυα φόρτισης: το Destination network, το οποίο χρησιμοποιεί level 2 chargers και το Megacharger network, που έχει αρχίσει να δημιουργείται και θα είναι για μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Tesla Semi.

Πηγή: Electrek