Ο Elon Musk την Πέμπτη πούλησε 639.737 μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla την Πέμπτη, συνολικού ύψους περίπου 687 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ρυθμιστικά filings που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $ 5 δισεκατομμυρίων

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 2% στις πρώτες πρωινές συναλλαγές και περίπου 15% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Τα νέα έρχονται μέρες αφότου ο Musk πούλησε μετοχές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από την αρχική πώληση, ο Musk ρώτησε τα εκατομμύρια των followers του στο Twitter αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% της μετοχής του στην Tesla και είπε ότι θα κάνει ότι πρόκειται να βγει ως αποτέλεσμα. Αυτή η δημοσκόπηση υποστηρίχθηκε από περίπου το 58% όσων απάντησαν. Ωστόσο, ορισμένες από τις μετοχές πωλήθηκαν εν μέρει για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Δείτε επίσης: Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Ο Musk εξακολουθεί να κατέχει περισσότερες από 167 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Ο Elon Musk δήλωσε νωρίτερα μέσα στην χρονιά ότι ήταν πιθανό να πουλήσει «ένα τεράστιο μπλοκ» των options του στο τέταρτο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στην Code Conference τον Σεπτέμβριο, είπε ότι όταν λήξουν τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών στην Tesla, ο οριακός φορολογικός συντελεστής του θα ήταν πάνω από 50%.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com