Νωρίτερα μέσα στην χρονιά φαινόταν ότι η Microsoft θα άλλαζε μόνιμα το χρώμα της γνώριμης, αν και φοβερής, «blue screen of death» (BSOD) σε μηχανές Windows από μπλε σε μαύρο.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε factory reset;

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 αποκτούν «κουμπί σίγασης» του Microsoft Teams στη γραμμή εργασιών

Η Blue Screen of Death είναι κάτι που χρησιμεύει ως το πολύ σαφές μήνυμα ότι κάτι πήγε στραβά με τον Windows υπολογιστή σας. Με τα χρόνια, η Microsoft ενημέρωσε την οθόνη με περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς πήγε στραβά, αλλά η οθόνη ήταν σχεδόν πάντα μπλε.

Η Microsoft δεν εξήγησε ποτέ γιατί άλλαξε την οθόνη σφάλματος σε μαύρη, αλλά, όπως εντόπισε το Ars Technica, η εταιρεία επαναφέρει το παλιό χρώμα (μπλε) σε μια προεπισκόπηση των Windows 11 στα κανάλια Beta και Release Preview που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Η λίστα με τις βελτιώσεις στην προεπισκόπηση των Windows 11 Build 22000.346 είναι μια κουκκίδα που δηλώνει ότι: “Αλλάξαμε το χρώμα της οθόνης σε μπλε όταν μια συσκευή σταματά να λειτουργεί ή εμφανίζεται ένα σφάλμα διακοπής όπως στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.”

Τα Windows 11 σταδιακά αντιμετωπίζουν σφάλματα στις βασικές λειτουργίες του user interface της και του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εργασιών, του μενού Start, του File Explorer, του Search και άλλων – πολλά από τα οποία οι μηχανικοί τους είχαν αντιμετωπίσει πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της 5ης Οκτωβρίου και συνεχίζουν να διορθώνουν στις πιο πρόσφατες εκδόσεις προεπισκόπησης των Windows, καθώς προσθέτουν νέες δυνατότητες συνομιλίας του Teams στο desktop OS.

Δείτε επίσης: Microsoft: Για ποιο λόγο εργάζεται στην έκδοση “Windows 11 SE”

Η πιο πρόσφατη προεπισκόπηση περιλαμβάνει βελτιώσεις για το μενού Start, το Windows Subsystem για Linux (WSL), το Search, ζητήματα που επηρεάζουν την αδρανοποίηση, μερικά μακροχρόνια ζητήματα δικτυωμένων εκτυπωτών, προβλήματα περιφερειακού ήχου Xbox One και Xbox Series και σφάλματα του File Explorer.

Είναι ακόμη νωρίς για τα Windows 11. Η Microsoft εντείνει τη διαθεσιμότητα των Windows 11 σε περισσότερες συσκευές, αλλά η κυκλοφορία αναμένεται να διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων hardware της Microsoft για τα Windows 11.

Ο Ed Bott του ZDNet εκτιμά ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των 1,3 δισεκατομμυρίων υπολογιστών που τρέχουν τα Windows 10 δεν θα είναι επιλέξιμοι για την αναβάθμιση των Windows 11 λόγω αυτών των απαιτήσεων. Αυτό είναι περίπου σύμφωνο με τα αποτελέσματα μιας έρευνας σε 30 εκατομμύρια εταιρικούς υπολογιστές από την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής Lansweeper, η οποία υπολόγισε ότι το 55% αυτών των υπολογιστών δεν θα πληρούσαν τις απαιτήσεις hardware της Microsoft.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα την έκδοση 21H2 των Windows 10, αλλά δεν έχει πει εάν, μετά από αυτήν την κυκλοφορία, θα κάνει δύο εκδόσεις λειτουργιών των Windows 10 το χρόνο όπως έκανε στο παρελθόν – μόνο ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζονταν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025.

Σε μια ανάρτηση την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, η Microsoft ενθάρρυνε τους χρήστες στα Windows 10 έκδοση 2004, η οποία λήγει στις 14 Δεκεμβρίου, να αναβαθμίσουν στα Windows 11.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com