ΟΗΕ προς Musk: Έτοιμο το σχέδιο για το πώς $ 6,6 δισ. θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ παρουσίασε ένα σχέδιο που δείχνει πώς θα μπορούσαν χρησιμοποιηθούν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της πείνας, απαντώντας ουσιαστικά στην πρόκληση του Elon Musk, ο οποίος ζήτησε ακριβή εξήγηση για το πώς αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Μάθετε περισσότερα: Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Ο David Beasley, ο διευθυντής του προγράμματος, δημοσίευσε στο Twitter έναν σύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε μια περίληψη του σχεδίου. Αυτό το σχέδιο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΗΕ θα διαθέσει γεύματα και vouchers για να ταΐσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους σε 43 χώρες, που βρίσκονται στα όρια της πείνας.

Στο έγγραφο που δημοσίευσε ο Beasley, οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Σίτισης προτείνουν να αφιερωθούν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορά και παράδοση τροφίμων απευθείας, 2 δισεκατομμύρια δολάρια “για αγορά τροφίμων με μετρητά και κουπόνια σε μέρη όπου μπορούν να λειτουργήσουν οι αγορές” και 700 εκατομμύρια δολάρια για τη διαχείριση νέων προγραμμάτων που “προσαρμόζονται στις συνθήκες της κάθε χώρας” και διασφαλίζουν ότι “η βοήθεια φτάνει στους πιο ευάλωτους”.

Τέλος, 400 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για διαχείριση λειτουργιών, διοικητικές εργασίες και συντονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο κόσμος φλέγεται“, έγραψε ο Beasley. “Έχω προειδοποιήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του Covid, των συγκρούσεων, των κλιματικών αλλαγών και τώρα, του αυξανόμενου κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ“.

Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου και μπορεί να αποφευχθεί“, έγραψε ο Beasley σε ξεχωριστό tweet, κάνοντας tag τον Elon Musk, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή. “Ζητήσατε ένα ξεκάθαρο σχέδιο και ανοιχτά βιβλία. Ορίστε! Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με εσάς – και οποιονδήποτε άλλον – που ενδιαφέρεται σοβαρά για τη σωτηρία ζωών”.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $ 5 δισεκατομμυρίων

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Musk και του ΟΗΕ ξεκίνησε όταν ο Beasley ζήτησε από τους δισεκατομμυριούχους να δώσουν ένα μικρό (γι’ αυτούς) μέρος της περιουσίας τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας

. Ο Beasley αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου: τον Elon Musk και τον Jeff Bezos.

Ο Beasley είπε ότι η προσφορά 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή το 2% της καθαρής περιουσίας του Elon Musk, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της πείνας στον κόσμο.

Ο Musk απάντησε στο Twitter, γράφοντας: “Εάν ο ΟΗΕ μπορεί να περιγράψει σε αυτό το thread στο Twitter πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla αμέσως τώρα“.

Αλλά πρέπει να είναι open source accounting, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς δαπανώνται τα χρήματα“, πρόσθεσε ο CEO της Tesla.

ΟΗΕ προς Musk: Έτοιμο το σχέδιο για το πώς $ 6,6 δισ. θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας

Ο Beasley είχε απαντήσει τότε ότι υπάρχουν συστήματα για open source accounting, ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Beasley είχε πει ότι θα χαρεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις του Elon Musk και να του παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο σχέδιο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της πείνας.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος χάρη στη SpaceX

Πριν από την πανδημία του Covid-19, η παγκόσμια κρίση πείνας είχε ήδη επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή και τις συγκρούσεις. Ωστόσο, η πανδημία επιδείνωσε τα υπάρχοντα ζητήματα, αφήνοντας 42 εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της πείνας“, είπε ο Beasley. “Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο“.

Μένει να δούμε αν ο Elon Musk θα ανταποκριθεί και θα βοηθήσει το Πρόγραμμα Σίτισης μετά την παρουσίαση του σχεδίου. Ο CEO της Tesla έχει κάνει στο παρελθόν τεράστιες δωρεές για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Πηγή: CNN International