Οι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στα γραφεία τους από την 1η Φεβρουαρίου, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος υβριδικής εργασίας και θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως για τέσσερις εβδομάδες το χρόνο.

Δείτε επίσης: Apple: Θα πουλάει ανταλλακτικά iPhone για να διορθώνετε τις συσκευές στο σπίτι

Σύμφωνα με το The Information, οι εργαζόμενοι έμαθαν τα νέα την Πέμπτη μέσω ενός εσωτερικού μηνύματος από τον CEO της εταιρείας, Tim Cook. Η εταιρεία είχε προηγουμένως προσφέρει δύο εβδομάδες εξ αποστάσεως εργασίας ανά έτος, αλλά πρόσθεσε άλλες δύο εβδομάδες για να δώσει “περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδέψετε, να είστε πιο κοντά στους αγαπημένους σας ή απλά να ανανεώσετε τις ρουτίνες σας”, ανέφερε το σημείωμα του Cook.

Δείτε ακόμα: Tim Cook: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Steve Jobs, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τους εργαζομένους να πηγαίνουν αρχικά μία ή δύο ημέρες στο γραφείο. Στη συνέχεια τον Μάρτιο, οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν για εργασία στο γραφείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη. Θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι την Τετάρτη και την Παρασκευή. Μπορεί να ζητηθεί από ορισμένους υπαλλήλους να έρχονται στο γραφείο τέσσερις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα, εάν οι ρόλοι τους απαιτούν περισσότερο χρόνο στο γραφείο.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Μην χρησιμοποιείτε τις συσκευές μόνο για ατελείωτο scrolling

Ο Cook ανακοίνωσε για πρώτη φορά το υβριδικό μοντέλο εργασίας τον Ιούνιο, όταν η εταιρεία σχεδίαζε μια επιστροφή στα γραφεία τον Σεπτέμβριο, η οποία μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο, μετά τον Ιανουάριο και τώρα, τον Φεβρουάριο. Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple απώθησαν έντονα το υβριδικό μοντέλο, γράφοντας σε μια εσωτερική επιστολή προς τον Cook ότι ήθελαν μια πιο ευέλικτη πολιτική που να επιτρέπει σε όποιον θέλει να εργάζεται από το σπίτι να το κάνει.

Η Apple δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιστροφή στο γραφείο. Μετά το εκτεταμένο κλείσιμο των καταστημάτων της Apple κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας το 2020, η εταιρεία άνοιξε ξανά τα καταστήματα λιανικής στις αρχές του έτους, με απαιτήσεις για μάσκα.