Ορισμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν ή να επικοινωνήσουν με τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή λόγω διακοπής λειτουργίας των servers της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Η Tesla τοποθετεί κεραίες Starlink στους σταθμούς Supercharger

Ξεκινώντας γύρω στις 4 μ.μ. EST, οι ιδιοκτήτες της Tesla ανάφεραν στα social media ότι η εφαρμογή Tesla επιστρέφει ένα “500 server error” όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με το αυτοκίνητο.

Αυτή η διακοπή εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να μπουν στο αυτοκίνητο και αναφέρει μια εσφαλμένη θέση του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει το θέμα στον Elon Musk στο Twitter, ο οποίος δήλωσε ότι εξετάζει το θέμα.

Και στο φόρουμ Teslamotorsclub οι χρήστες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους ή να το ξεκλειδώσουν μέσω της εφαρμογής.

Αυτή η διακοπή φαίνεται να συμβαίνει παγκοσμίως, με χρήστες στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και την Ευρώπη να αναφέρουν παρόμοια προβλήματα.

Ενώ ορισμένα μοντέλα της Tesla μπορούν να ξεκλειδωθούν χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο μέσω Bluetooth, μέσω κάρτας κλειδιού ή μέσω key fobs, άλλα μοντέλα δεν διαθέτουν τη λειτουργία “Phone Key” και μπορούν να ξεκλειδώσουν μόνο μέσω της εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla

Υπάρχουν και αναφορές από ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν κατεστραμμένα fobs και δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο ένα λειτουργικό, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταφύγουν στη χρήση της εφαρμογής ως τη μόνη επιλογή για να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους.

“Το κλειδί fob μου ήταν κατεστραμμένο. Προσπάθησα να παραγγείλω ένα άλλο στον ιστότοπο της Tesla, αλλά δεν έχουν. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου», αναφέρει άλλη ανάρτηση στο φόρουμ του Teslamotorsclub.

Στις 9:11 μ.μ. EST, ο Musk ανάρτησε ένα post στο Twitter για το συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας ότι σταμάτησαν να λειτουργούν οι servers της εταιρείας αλλά σύντομα θα διορθωθεί το θέμα.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Οι αρχές προειδοποιούν για κλοπές οχημάτων Tesla

Δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς συνέβη για να τεθούν εκτός σύνδεσης οι servers.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com