Πέντε μήνες αφότου η Apple ανακοίνωσε ένα repair program (πρόγραμμα επισκευής) για το πρόβλημα ήχου στα iPhone 12 και iPhone 12 Pro στις ΗΠΑ, η εταιρεία αναφέρει ότι επεκτείνει την υπηρεσία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα, θα μπορούν να επισκευάσουν το iPhone 12 τους δωρεάν, πηγαίνοντας σε ένα Apple Store ή σε εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Apple: Θα πουλάει ανταλλακτικά iPhone για να διορθώνετε τις συσκευές στο σπίτι

Apple: Επεκτείνει το repair program για το πρόβλημα ήχου σε iPhone 12/iPhone 12 Pro

Σύμφωνα με την εφημερίδα Khaleej Times (μέσω AppleInsider), η Apple ανακοίνωσε την επέκταση του repair program στα ΗΑΕ, που πράχθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Απριλίου 2021. Η δήλωση αναφέρει:

Η Apple έχει διαπιστώσει ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των συσκευών iPhοne 12 και iPhοne 12 Pro ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα ήχου λόγω ενός component που μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Οι συσκευές που επηρεάζονται, κατασκευάστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Απριλίου 2021“.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στο γραφείο την 1η Φεβρουαρίου

Η Apple ανακοίνωσε αρχικά αυτό το πρόγραμμα τον Αύγουστο και δεν είναι σαφές πόσες συσκευές επηρεάστηκαν από αυτό το ζήτημα ήχου. Η Apple αναφέρει:

Εάν το iPhone 12 ή το iPhone 12 Pro σας δεν εκπέμπει ήχο από τον δέκτη όταν πραγματοποιείτε ή λαμβάνετε κλήσεις, μπορεί να είναι χρειάζεται επισκευή. Η Apple ή ένας εξουσιοδοτημένος πάροχος σέρβις της Apple θα επισκευάσει τις συσκευές που έχουν θέμα, χωρίς χρέωση“.

Η Khaleej Times ανέφερε ότι μόνο τα iPhοne 12 και 12 Pro έχουν αυτό το πρόβλημα ήχου, ενώ τα 12 mini και 12 Pro Max

δεν μπορούν να επιδιορθωθούν στα πλαίσια του repair program της Apple.

Η Apple δήλωσε στο site της ότι ενδέχεται να περιορίσει την επισκευή στη χώρα ή περιοχή αγοράς. Αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα της Apple δεν επεκτείνει την τυπική εγγύηση του iPhοne 12 ή του iPhone 12 Prο. Το πρόγραμμα καλύπτει τις επηρεαζόμενες συσκευές iPhone 12 ή iPhone 12 Pro για δύο χρόνια μετά την αγορά της συσκευής.

Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας μπορεί να επισκευαστεί στα πλαίσια του repair program;

Όπως είπαμε παραπάνω, αυτό το πρόγραμμα υπηρεσιών είναι μόνο για τα iPhοne 12 και 12 Prο (όχι για iPhοne 12 mini ή Pro Max).

Δείτε επίσης: Apple: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025;

Το iPhone μπορεί να είναι κατάλληλο για δωρεάν επισκευή εάν ο ήχος δεν λειτουργεί όταν οι χρήστες πραγματοποιούν ή λαμβάνουν κλήσεις.

Η Apple δεν προσφέρει serial number checker για αυτό το πρόγραμμα, επομένως οι χρήστες με τις προβληματικές συσκευές, θα χρειαστεί να απευθυνθούν στην Υποστήριξη της Apple για να επαληθεύσουν εάν το iPhone τους μπορεί να επισκευαστεί δωρεάν.

Πηγή: 9to5mac