Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) θα απαιτούνται για όλα τα νέα σπίτια και επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2022, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Το νέο μέτρο στοχεύει να ενισχύσει την υιοθέτηση EV στη χώρα προσθέτοντας έως και 145.000 επιπλέον σημεία φόρτισης κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης: Tesla: Λανσάρει home charger που λειτουργεί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

UK: Τα νέα σπίτια θα πρέπει να διαθέτουν φορτιστές EV από το 2022

 «Αυτό θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν νέα ακίνητα που είναι ήδη έτοιμα για το μέλλον ενός ηλεκτρικού οχήματος, ενώ θα διασφαλίζουν ότι τα σημεία φόρτισης είναι άμεσα διαθέσιμα σε νέα καταστήματα και χώρους εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη υποστηρίξει την εγκατάσταση περισσότερων από 250.000 σημείων φόρτισης EV, επομένως οι νέοι κανόνες θα το αύξαναν κατά πάνω από 50 τοις εκατό μόνο τον πρώτο χρόνο. Κτίρια όπως σούπερ μάρκετ και χώροι εργασίας περιλαμβάνονται στο νόμο, μαζί με ανακαινίσεις μεγάλης κλίμακας που θα έχουν πάνω από 10 θέσεις στάθμευσης. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των κανόνων, όπως οι προδιαγραφές και η έξοδος ισχύος των εγκαταστάσεων

, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας σημείωσε ότι το Λονδίνο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας έχουν περισσότερα σημεία φόρτισης «από την υπόλοιπη Αγγλία και την Ουαλία μαζί», και ο νέος νόμος δεν βοηθά σε αυτό. Είπε επίσης ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις που θα κάνουν τα EV πιο προσιτά για οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ανέφερε το BBC.

UK: Τα νέα σπίτια θα πρέπει να διαθέτουν φορτιστές EV από το 2022

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον-“Clean Cars 2030”: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να απαγορεύσει πλήρως την πώληση αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2030 — 10 χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει 500 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή υποδομής φόρτισης EV στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com