Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Walmart έγινε πρωτοσέλιδο, λανσάροντας την πρώτη της εμπορική υπηρεσία παράδοσης drone στις ΗΠΑ σε ακτίνα 50 μιλίων από το Pea Ridge του Αρκάνσας. Μία ομάδα παραληπτών, έλαβε πακέτα που προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτο από ένα αυτόνομο αεροπλάνο Zipline της εταιρείας. Τώρα επεκτείνει ήδη αυτές τις παραδόσεις drone με έναν άλλο τρόπο: οι πελάτες που ζουν στο Farmington του Αρκάνσας, μπορούν πλέον να παραγγείλουν μικροαντικείμενα όπως κουτάκια τόνου, προμήθειες για μωρά και χάρτινα πιάτα. Αυτό οφείλεται σε μια συνεργασία με την DroneUp, η οποία θα παρέχει επίσης σταθμούς παράδοσης drone στις Rogers, AR και Bentonville «τους επόμενους μήνες».

Δείτε επίσης: Walmart: Εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης με drones στις ΗΠΑ

Αν και η παράδοση με drone είναι κάτι συναρπαστικό για όσους την παρακολουθούν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι επίσης σε πολύ αρχικό στάδιο. Τα παραδοσιακά τετράπτερα της DroneUp παραδίδουν μόνο σε ακτίνα ενός μιλίου από το κατάστημα Walmart και τα τρία από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται στην ίδια περιοχή που η Zipline ανακοίνωσε ήδη ότι θα εξυπηρετούσε. Ωστόσο, κατεβάζουν τα πακέτα με καλώδια αντί να τα ρίχνουν από τον ουρανό.

Δείτε ακόμα: ΗΠΑ: Ford, Argo και Walmart φέρνουν το delivery με ρομπότ σε τρεις πόλεις

Η Walmart φαινόταν να έχει μια μεγάλη ποικιλία από βασικά είδη να προσφέρει μέσω της υπηρεσίας ιπτάμενης παράδοσης. Εντοπίστηκαν πάνες για μωρά, ένα κουτί με μείγμα για τηγανίτες, χάρτινα πιάτα, μαρκαδόροι, σακούλες σκουπιδιών, βιταμίνες, κολλητική ταινία και βασικά είδη διατροφής και βρεφικά. Κάθε αντικείμενο έχει ένα βάρος και ο ιστότοπος θα σας επιτρέψει να κάνετε check out μόνο με περίπου 1800 γραμμάρια αγαθών ή λιγότερα με χρέωση αποστολής 10 $.

Δείτε επίσης: Η Walmart δέχεται μήνυση μετά από διαρροή δεδομένων

Το πιο βαρύ πράγμα που εντοπίστηκε σε παραγγελία ήταν ένα κουτί 1500 γραμμαρίων με βρεφική φόρμουλα Similac και το πιο ακριβό ήταν ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 29,88 $. Η DroneUp λέει ότι οι πελάτες μπορούν να λάβουν τις παραγγελίες τους σε μόλις 30 λεπτά, αλλά δεν υπόσχεται έναν τυπικό χρόνο παράδοσης, καθώς λέει ότι κάθε κόμβος μπορεί να ξεκινήσει πολλές πτήσεις ανά ώρα.

Η Walmart και η DroneUp είχαν δοκιμάσει προηγουμένως παραδόσεις με drone λόγω της πανδημίας του COVID-19, σε ακτίνα ενός μιλίου από καταστήματα στο Βόρειο Λας Βέγκας και στο Cheektowaga της Νέας Υόρκης και η Walmart πραγματοποίησε μια άγνωστη επένδυση στην DroneUp αυτό το καλοκαίρι. Η DroneUp δεν έχει αναφέρει το ποσό που έχει επενδύσει η Walmart.