Η Samsung ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να χτίσει ένα εργοστάσιο παραγωγής chip στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Taylor του Texas. Το project αυτό εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει στην περιοχή περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Samsung: Μήνυση για ελαττωματικούς μεντεσέδες Chromebook που σπάνε τις οθόνες

Η κορεατική εταιρεία θα ξοδέψει 17 δισεκατομμύρια δολάρια για κτίρια, μηχανήματα και εξοπλισμό. Το εργοστάσιο chip θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση της Samsung στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Το εργοστάσιο αυτό επεκτείνει ουσιαστικά την παρουσία της Samsung στο Texas, η οποία επί του παρόντος περιορίζεται σε ένα εργοστάσιο chip στο Austin. Η νέα εγκατάσταση της Samsung θα είναι αφιερωμένη στην κατασκευή chip που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, όπως κινητά, 5G, υπολογιστές υψηλής απόδοσης και τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: Οι πωλήσεις των crypto mining chip της Nvidia έπεσαν απότομα

Με μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας και να συμβάλουμε στη σταθερότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας chip“, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες στην έκταση των 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την ελπίδα να θέσει σε λειτουργία το εργοστάσιο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Το εργοστάσιο chip αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις και χιλιάδες άλλες συναφείς θέσεις εργασίας, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Η Samsung σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει ένα Samsung Skills Center

για το Independent School District του Taylor, που θα παρέχει ανάπτυξη δεξιοτήτων, πρακτική άσκηση και ευκαιρίες εργασίας σε ντόπιους μαθητές.

Το Taylor φέρεται να προσέφερε φορολογικά κίνητρα για να προσελκύσει τη Samsung.

Εκτός από τους συνεργάτες μας στο Τέξας, είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση Biden για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που υποστηρίζει εταιρείες όπως η Samsung, καθώς εργαζόμαστε για την επέκταση της κατασκευής chip στις ΗΠΑ“, είπε η εταιρεία. “Ευχαριστούμε επίσης τη διοίκηση και το Κογκρέσο για την υποστήριξή τους για την ταχεία θέσπιση ομοσπονδιακών κινήτρων για την εγχώρια παραγωγή chip“.

Δείτε επίσης: TikTok TV: Διαθέσιμο σε TVs Samsung και LG, συσκευές Android TV

Πέρα από τη Samsung, η TSMC και η Intel σχεδιάζουν επίσης σημαντικές επεκτάσεις στις αντίστοιχες δυνατότητες κατασκευής chip εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Η TSMC, για παράδειγμα, σχεδιάζει να δαπανήσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που σχετίζονται με την παραγωγή τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: AppleInsider