Πάνω από 100 εκατομμύρια “pieces of malware” κατασκευάστηκαν για Windows το 2021 έχουν παραχθεί για συσκευές Windows φέτος, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Atlas VPN.

Δείτε επίσης: Καμπάνια Discord malware στοχεύει κοινότητες crypto και NFT

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των malware για συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα Windows έχει αυξηθεί εκθετικά από το 2012, με εκατομμύρια νέες απειλές να εμφανίζονται κάθε χρόνο.

Ευρήματα σαν αυτά είναι μια ζοφερή υπενθύμιση ότι το πρόβλημα του malware θα επιδεινωθεί, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα άτομα και τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν antivirus software σε συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Νέο JavaScript malware μολύνει Windows PCs με RATs

Το Atlas VPN έχει εντοπίσει 107,28 εκατομμύρια νέες απειλές σχεδιασμένες για συσκευές Windows, δηλαδή 16,53 εκατομμύρια περισσότερες από ό,τι καταγράφηκε το 2020.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση του Atlas VPN συγκεντρώθηκαν από το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο AV-TEST GmBH, το οποίο αξιολογεί antivirus software. Ένα από τα πιο ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που προκύπτει από τα δεδομένα είναι ότι, κατά μέσο όρο, ο αριθμός του νέου malware για λειτουργικό σύστημα Windows κατά 9,5 εκατομμύρια από το 2012, που ισοδυναμεί με αύξηση 23% σε ετήσια βάση:

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την αύξηση, το Atlas VPN υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι χάκερ μπορούν να αγοράσουν ransomware και malware τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται πολύ λιγότερες γνώσεις προγραμματισμού για να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση. Επίσης, είναι πολύ φθηνότερο να προσλάβετε έναν χάκερ για να σας κάνει την δουλειά.

Δείτε επίσης: Malware προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νέο Windows Installer zero-day

Γιατί οι συσκευές Windows λαμβάνουν περισσότερους ιούς από το Mac και το Linux;

Τα Windows εξακολουθούν να είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε Desktop PCs κατά κάποιο τρόπο, και υπάρχουν επίσης χιλιάδες τηλέφωνα Windows που χρησιμοποιούνται ακόμη. Αυτό το καθιστά τη μεγαλύτερη επιφάνεια επίθεσης, επομένως είναι σε μεγάλο βαθμό ζήτημα προσφοράς και ζήτησης – και υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές Windows εκεί έξω.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση – τα Windows δεν σχεδιάστηκαν ποτέ πραγματικά με γνώμονα την ασφάλεια.

Πηγή πληροφοριών: tech.co