Η Qualcomm φέρεται να συνεργάζεται με τη Razer για την ανάπτυξη ενός νέου gaming handheld developer kit που βασίζεται στον επερχόμενο επεξεργαστή Snapdragon G3X της εταιρείας. Ένα σύνολο από slides που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από την VideoCardz αποκαλούν τη νέα συσκευή ως “Snapdragon G3X Handheld Developer Kit”.

Συνεργασία Qualcomm και Razer: Έρχεται μια handheld-gaming κονσόλα;

Δείτε επίσης: Qualcomm: Δείτε τις λεπτομέρειες για τα νέα τσιπ 8-Series Snapdragon

Η συσκευή φέρεται να απευθύνεται σε προγραμματιστές και κατασκευαστές λογισμικού και θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα που θα τροφοδοτούνται από το τσιπ της Qualcomm. Η δημοσίευση κυκλοφόρησε και slides που περιγράφουν λεπτομερώς το νέο τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm, το οποίο έχει πλέον κυκλοφορήσει επίσημα, καθιστώντας την ενημέρωση του developer kit πιθανό να είναι αληθινή.

Η συσκευή φέρεται να διαθέτει θύρα USB-C για αξεσουάρ XR, μπαταρία 6.000 mAh, υποστήριξη για Display Port μέσω USB-C και κάμερα web 1080p. Υπάρχει και μια οθόνη OLED με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, υποστήριξη WiFi 6E και Bluetooth 5.2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή θα μπορεί να μεταδίδει παιχνίδια απευθείας από υπηρεσίες όπως το xCloud.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πότε η Qualcomm θα ανακοινώσει επίσημα το developer kit, αλλά η τρέχουσα τριήμερη ετήσια σύνοδος κορυφής της εταιρείας στη Χαβάη είναι η πιο πιθανή χρονική περίοδος για την αποκάλυψη.

Δείτε επίσης: Η Qualcomm θα αποκαλύψει τον Snapdragon 898 στις 30 Νοέμβρη;

Συνεργασία Qualcomm και Razer: Έρχεται μια handheld-gaming κονσόλα;

Η εταιρεία δεν είναι καινούργια στο λανσάρισμα hardware όπως αυτό, όπως φαίνεται από την κυκλοφορία των Windows σε ARM developer PC νωρίτερα μέσα στην χρονιά, που στόχευε σε software developers για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν εφαρμογές ARM για υπολογιστές που βασίζονται σε Snapdragon.

Δείτε επίσης: Η Huawei ίσως αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα Qualcomm chips

Η συσκευή της Qualcomm θα μπορούσε να είναι η πιο πρόσφατη στις αναμενόμενες προσθήκες στην αγορά κονσολών φορητών παιχνιδιών. Ενώ έχουμε ήδη τη συσκευή Steam Deck της Valve που τροφοδοτείται από AMD, υπάρχουν επίσης περισσότεροι “παίκτες” που είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν παρόμοιες συσκευές. Αυτά περιλαμβάνουν τη Lenovo και την Alienware, που έχουν ήδη παρουσιάσει πρωτότυπα.

Πηγή πληροφοριών: indianexpress.com