Το Xiaomi 12 έρχεται σύντομα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι θα είναι το πρώτο smartphone που ανακοινώθηκε που θα διαθέτει το chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (πριν αναμενόταν να ονομαστεί Snapdragon 898).

Δείτε επίσης: Xiaomi MIUI Pure Mode: Πώς θα σας προστατεύει από κακόβουλα apps;

Δείτε επίσης: Η Xiaomi το 2024 θα παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Lei Jun, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Snapdragon Tech Summit 2021 της Qualcomm, όπου επιβεβαίωσε το όνομα του τηλεφώνου και το γεγονός ότι θα διαθέτει το νέο chipset.

Ο Jun είπε επίσης ότι το τηλέφωνο “θα είναι διαθέσιμο σύντομα”. Δεν επιβεβαίωσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Xiaomi 12, αλλά μια πρόσφατη διαρροή έδειξε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο της τηλέφωνο στην Κίνα στις 16 Δεκεμβρίου.

Στο παρελθόν, η Xiaomi παρουσίαζε τα κορυφαία τηλέφωνά της πρώτα στην Κίνα και στη συνέχεια τα έφερνε σε άλλες αγορές. Αναμένουμε ότι κάτι τέτοιο θα σμυβεί και αυτή τη φορά, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Αυτός είναι ο πρώτος κατασκευαστής τηλεφώνων που επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιεί το Snapdragon 8 Gen 1 στην επόμενη ναυαρχίδα του. Και, η Motorola επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της θα διαθέτει αυτό το chipset.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν τα Xiaomi 11T Pro 5G και Xiaomi 11T 5G

Αναμένουμε να δούμε περισσότερους κατασκευαστές να το επιβεβαιώνουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Η Xiaomi πιο πριν επιβεβαίωσε ότι θα απορρίψει το brand Mi από τα μελλοντικά της smartphone, επομένως η εταιρεία μόλις επέλεξε να ονομάσει αυτήν τη συσκευή ως Xiaomi 12 για να βελτιώσει τη δομή της ονομασίας.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com